2024.03.29, Péntek
Augusztusban is lesz szúnyogirtás Baranyában
Fotó: Jóri András - BM OKF.

Augusztusban is lesz szúnyogirtás Baranyában

katasztrofavedelem.hu

2017.08.02. 10:12

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 184 településen, 45 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen az országban.

A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítési program során 522 ezer hektáron, összesen 942 településen permeteztek a szakemberek június eleje óta.

A múlt héten kisebb területen volt szükség szúnyoggyérítésre, a kivitelezést pedig a változékony, sokszor szeles időjárás is nehezítette, így a gyérítés nagyobb részét csak a pótnapon lehetett elvégezni.

Ezen a héten a Fertő-tó környékén és főként a Duna menti településeken lesz szúnyoggyérítés, így Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében lesz a legintenzívebb a munka. A Dráva mentén szintén emelkedik a szúnyogok száma, ezért Somogy és Baranya megye érintett településein légi és egyes részeken földi gyérítéseket is végeznek majd. Budapest hat kerületében földi kémiai eljárással permeteznek.

Az elmúlt időszak esőzései miatt számos csípőszúnyog-tenyészőhely alakult ki, ezek kezelését biológiai módszerrel végzik a Szigetközben, és Békés megyében a Körös folyó mentén.

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

AktuálisBaranya megyeKatasztrófavédelemszúnyogirtásországos szúnyoggyérítési program2017 augusztus