2024.04.23, Kedd

Kossuth-díjas művész lesz az önálló Pécsi Balett ügyvezetője

mti

2017.09.08. 09:45

A pécsi közgyűlés csütörtöki döntésének értelmében októbertől Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas táncművészt irányítja ügyvezetőként az idén önállóvá vált Pécsi Balettet fenntartó nonprofit társaságot.

A képviselő-testületi ülésen, a szavazás előtt Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere jelezte: a Pécsi Balett korábbi ügyvezetője, Vincze Balázs Harangozó-díjas táncművész művészeti vezetőként folytatja munkáját a társulatnál.     

A Pécsi Balett az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a társulat üdvözölte a közgyűlési döntést, kitérve arra is, hogy Uhrik Teodóra vezetői pályázatát a szakmai értékelő bizottság és a közgyűlés egyöntetűen támogatta. Annak fókuszában a táncműhely 57 éve élő alapértékeinek továbbvitele szerepel - fűzték hozzá.     

Mint felidézték, Uhrik Dóra neve összeforrt a Pécsi Balettel: alapító tagként csaknem hat évtizede dolgozik a társulatért.     

A Pécsi Balett márkanév - mint olvasható az összegzésben - "a hagyományokon alapuló innovációt, a komplex színházi gondolkodást, egyúttal a közönség számára befogadható táncszínházi élményt jelenti".     

Uhrik Teodóra személye és szakmai múltja garancia a tánctársulat további sikereire - írták.

 

Forrás: mti

PécsAktuális2017közgyűlésPécsi Baletttáncművészetügyvezető