2024.04.19, Péntek

Adócsalással vádolják a drávapiski polgármestert

www.lokal.hu

2017.10.16. 11:15

Vádlottak padjára került Drávapiski polgármestere. Az uzsorások elleni harc zászlóvivője, Mali Zoltán egy adócsalási ügyben kell, hogy az ítészek elé álljon. A vád szerint fiktív számlákat bocsátott ki összesen 52 millió forint értékben.

Ha valakit két év alatt 87-szer feljelentenek, valószínűleg személyes bosszú áll a háttérben. Legalábbis ezt vallja Mali Zoltán, aki egy volt beosztottja, Illés Attila feljelentése alapján áll bíróság elé. A közel száz feljelentés közül csak ez az egy jutott el a vádig.

Ugyan első fokon ezt az adócsalási ügyet is megszüntette a hatóság, de a fellebbezés után újragondolták a dolgot, és végül vád alá helyezték Malit. Drávapiski polgármestere az elmúlt években azzal szerzett magának országos ismertséget, hogy nyíltan támadta az egyik hitelt folyósító pénzintézetet, mondván, magas kamatuk miatt uzsorakölcsönöket folyósítanak és kizsákmányolják az egyébként is nehéz helyzetben lévő ügyfeleiket.

Ezt követően a dél-baranyai településen és annak vonzáskörzetében tevékenykedő uzsorásoknak ment neki. Feljelentése nyomán a hatóság több uzsorást letartóztatott. Most azonban a politikus került szembe a törvénnyel. Legalábbis a vádirat szerint, amelyben leírták, hogy Mali alkatrész-csomagolásra több tízmillió forintot számlázott. A feljelentő Illés Attila szerint ez csak a jéghegy csúcsa.

– Ebben az ügyben én is érintett vagyok, hiszen több dokumentumon az én aláírásom szerepel. Csakhogy azokat odahamisították, erre pedig tanú van. A célom, hogy megszabadítsam Drávapiskit egy olyan vezetőtől, aki nem méltó a posztjára. Hozzátette: semmilyen eszköztől nem riad vissza, egy ízben már tüntetést is szervezett Mali ellen.


Az ügyben természetesen megkérdeztük a baranyai település első emberét is, aki nincs kétségbeesve. Mint elmondta, feljelentőjét a bíróság már jogerősen elítélte egy bűncselekmény miatt. Sajnos az elmúlt években hozzászokott, hogy folyamatos támadások érik.
– Nem követtem el semmilyen bűncselekményt, s ezt be is fogom bizonyítani, ahogyan már 86 másik ügyben is bebizonyítottam. A baj csak az, hogy azokat az energiákat, amiket a védekezésemre fordítok, más hasznos dolgoktól kell elvonnom – zárta rövidre Mali Zoltán.

 

Forrás: www.lokal.hu

AktuálisBaranya megyebíróságadócsalásDrávapiskivádlottMali Zoltánbűncselekmény