Hirdetés

Kutyarazzia indult Pécsen, öt napig ellenőrzik a kutyatartókat

Kutyarazzia indult Pécsen, öt napig ellenőrzik a kutyatartókat

www.bama.hu

2017.10.05. 21:10

A két legnagyobb lakótelepi körzetből érkezett a legtöbb panasz az ebtartókra.

A Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai szigorúan ellenőrzik az ebtartási szabályok betartását hétfő reggeltől péntek estig a város több pontján. Mint Märcz János, a szervezet vezetője elmondta, több lakossági bejelentés érkezett a közterület-felügyelethez, főleg Kertvárosból és Uránvárosból, hogy sok ebtartó póráz nélkül sétáltatja a négylábúját, és a kutyapiszkot sem szedik össze a gazdik.

A mostani ellenőrzésnek nem a szankcionálás, hanem a figyelmeztetés, a szabályok betartatása a lényege. Ám a jogszabály lehetővé teszi, ha valaki a felszólításra sem köti meg az ebet és ellenáll, hogy ötezertől százötvenezer forintnyi bírsággal sújtsák. Sok panasz érkezik az agresszív hajléktalanokra is, a közeljövőben ezt is ellenőrizni fogják a városban, tudtuk meg Märcz Jánostól.

Hétfő délelőtt tizenegykor a Kertvárosban a Tildy Zoltán utcában futunk össze Bálványos Károllyal és Menyhért Zsolt közterület-felügyelőkkel. Épp egy idősebb néninek állítottak ki egy figyelmeztetést, mert a kutyáját szabadon sétáltatta az utcán. Felszólításukra rögtön megkötötte, így a büntetés elmaradt.
– Mi a neve? – kérdezte a nőt Károly.
– Picur – jött a válasz.
– Nem a kutyája nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a hölgy nevére, hogy kitudjuk állítani a papírt – mondta a közterület-felügyelő mosolyogva.

Egyeztetik az adatokat, lakcím, születési dátum, anyja neve és az igazolványszámot is elkérik, amit a néni fejből nem tudott megmondani. A kártyáját otthon hagyta, és mert nem lakott messze, az egyik közterületes elkísérte haza, onnan telefonált kollégájának és diktálta be a számot.

A két férfi reggel hatkor Uránvárosban kezdte a napot. Mint megtudtuk, csak három kutyással találkoztak hajnalban, de mind rendkövető állampolgár volt. A Kertvárosban, ahogy körbenéztünk, hat-hét ebtartó sétáltatta a négylábúját, ám mind pórázon.

Távozásunkkor egy hölgy lépked, körülbelül húsz méterre tőlünk kis palotapincsijével, aki szabadon szaladgál, de mikor meglátta a kék egyenruhásokat, rögtön meg is kötötte a kutyát.

Tapasztalatunk szerint az ebtartók már hallhattak az akcióról, mert nagyon rendkövetők voltak ezen a napon, vagy az egyenruha volt jó hatással rájuk.

 

Forrás: www.bama.hu

ellenőrzésPécsi Közterület-felügyeletkutya