2024.03.29, Péntek

A Magyarszéken szénabálákat felgyújtó férfi csaknem 49 milliós kárt okozott

MTI

2017.11.17. 13:12

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság pénteken azt a 26 éves nagykátai férfit, aki bálák felgyújtásával csaknem 49 millió forintos kárt okozott az elmúlt hetekben Baranya megyében.

A Pécsi Törvényszék MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a különös visszaesőnek minősülő, korábban részben ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt gyanúsított október 5. és november 13. között öt helyszínen gyújtott fel szalmabálákat. 

Az egyik helyen egy nagy értékű mezőgazdasági munkagép is megsemmisült, a tulajdonosoknak a gyanúsított így összesen csaknem 49 millió forint kárt okozott - tették hozzá.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön számolt be arról, hogy a nagykátai férfit kedden budapesti munkahelyén elfogták.

Kihallgatásán beismerte, hogy hétfő este a baranyai Magyarszéken szénabálákat gyújtott meg. A férfi azt is elismerte, hogy ő okozott bálatüzeket októberben az ugyancsak baranyai Mindszentgodisán és Gödrén, azelőtt pedig Tolna megyében is gyújtogatott.

AktuálisBaranya megyeMagyarszékszénabálagyujtogatás