Öt napig bulizhatunk pop-rock sztárokkal Pécsett

Öt napig bulizhatunk pop-rock sztárokkal Pécsett

www.bama.hu

2017.11.13. 20:52

Nem akármilyen koncertekre készülhetünk december 22–30. között a Winterfesten: jön az Omega, a Csík zenekar Presser Gáborral, érkeznek hiphop hírességek, horvát és délvidéki popbandák, és ezúttal is lesz előszilveszteri Neoton parti.

Hirdetés

A legnagyobb újdonság az, hogy ezúttal négy különböző helyen rendezzük a fesztivált: az Expo Centerben, a POTE aulában, a Zsolnay Kulturális Negyed E78 termében és a városi sportcsarnokban is lesznek koncertek – tudtuk meg a főszervező Trubics Zorántól. Öt napon át szól majd a hazai pop-rock legendák nagy találkozója, és csupán két esetben fut a program a régi módi szerint, amikor egymás után több zenekar és előadó váltja egymást egy helyszínen, döntően azonban egy fő attrakcióra, egy 19–22 óra közti nagy koncertre összpontosítanak.

Nézzük azonban sorban, hogy mi vár a könnyűzene kedvelőire.

December 22-én az Omega együttes a karácsony utáni 55 éves jubileumi Budapest Sportaréna fellépésének főpróbáját tartja Pécsett, többek között Kóbor Jánossal, a nagybeteg Benkő Lászlóval, Molnár György Elefánttal és Debreczeni Ferenc dobossal. Ez egy igazi best of est lesz a legnagyobb Omega slágerekkel, az Expo Center Zsolnay termében, ahol a 100 Folk Celsius lép fel előzenekarként és öt híres Omega dalt is eljátsszanak.

Aztán jön egy kis karácsonyi szünet és december 27-én 18 órától hajnalig folytatódik a Winterfest a Déli Szél Fesztivállal, délvidéki pop-rock csillagokkal. Olyan közkedvelt együttesekkel, mint a bosnyák Plavi Orkestar, a bálok legnépszerűbb horvát bandája, a Slavonia Band, a még ismertebb horvát Srebna Krila, míg a hazai színeket (és egy kicsit Albániát is) a mediterrán dalok énekese, Delhusa Gjon képviseli, aki 25 albumáról válogat, és zenekarában grúz, török, szerb és koszovói zenész is található. Lehet majd itt éjszakába kiabálva kólózni és délvidéki gasztroínyencségeket is fogyasztani. Ezt is az Expo Centerben rendezik, ám a kiállítótér csaknem teljes területén.

December 28-án a Csík Zenekar jelentkezik egy vadonatúj műsorral a POTE aulában, ahol Presser Gábor a sztárvendég. Ez a program soha sehol nem ment még, Pécsett hallható először.

December 29-én a fiataloknak szól ugyancsak hajnalba tartón egy könnyedebb hiphop parádé a Zsolnay-negyedben, az E78-ban, Marióval, DJ Millerrel, Burai Krisztiánnal, Rico és Miss Mooddal, valamint a Gwm-mel.

Az immár hagyományos Neoton előszilveszteri buli pedig a városi sportcsarnokban december 30-án 19 órakor indul, és neves DJ-k retro diszkója viszi át a programot az év utolsó napjába.

 

 

Aréna előtt

Nem csak az Omega, Demjén Ferenc is Pécsett tartja ünnepi Sportaréna koncertjének főpróbáját. A klasszikus, Menyhárt János, Závodi Gábor vezette zenekarral, de nem a Winterfest részeként, hanem önállóan, november 25-én 19 órakor a városi sportcsarnokban. A több mint két órás koncert főszervezője pedig csaknem egy évtizedes szünet után újra Trubics Zorán lesz. Demjén Rózsi 71 esztendős, nincs most új lemeze, de a több mint félezer Demjén-dalból előkerülnek a legkedveltebb szerzemények.

 

Pécswinterfestpop-rocksztárokNeoton OmegaCsík zenekarPresser Gábor