2024.04.17, Szerda

Pécsett az árusok már készülnek a karácsonyra

pecsiujsag.hu

2017.11.18. 16:59

Jövő héttől a Széchenyi téren már találkozhatunk is velük, ugyanis hamarosan indul az adventi vásár.

Pénteken, ismét a Kossuth tér telt meg az árusok sátraival, előző pénteken a Mecsek Áruháznál lehetett elcsípni őket. Valószínűleg az esős idő okozta azt, hogy ezen a napon kevesebben voltak, mert általában ilyenkor megtelik mindkét helyszín az emberekkel, sokak szeretnek ilyenkor a különböző áruk között nézelődni.

Rengeteg dolog közül válogathatnak az érdeklődők, a kézműves szappantoktól kezdve, a házilag készített mézen át, a saját készítésű lepedőkig szinte mindent fel lehet fedezni. Több kürtős kalácsos bódét is kihelyeznek ilyenkor, így aki egy kis finomságra vágyik, biztosan jut, de akinek más érdességre fáj a foga, másból is bőven válogathat. Az állandó kínálatban szerepel sokféle cukor, törökméz, sütemény és házi mézből készített ételek is.

Az édességek mellett nagy népszerűségnek örvendenek a gyógykristályok, gyógynövények is, ezekből is nagy a választék, minden gondunkra, bajunkra megtalálhatjuk a megfelelő gyógykövet - vagy növényt. Az árusok nagyon segítőkészek, bátran lehet fordulni hozzájuk segítségért. 

További kínálatok között találhatni még friss zöldségeket, lekvárokat, mézkülönlegességeket, befőtteket és savanyúságokat és természetesen többféle kézműves terméket. Az árak nem túl alacsonyak, de az eddigi tapasztalatok alapján ennek ellenére is sikeres az esemény.

Az eladók már készülnek az adventi időszakra, ahová még nagyobb kínálattal érkeznek majd, s természetesen az ünnepi hangulat sem marad el. Egyikük izgatottan mesélte hírportálunknak, hogy jövő héttől már többen is a Széchenyi téren fognak árulni, hiszen hamarosan itt a karácsony. Hivatalosan egyébként december elsején nyitja kapuit a Széchenyi téren a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár. 

Az átlagos, nem ünnepi időszakokban a Kossuth téren minden hónap páros péntekén, az Uránbányász téren (Mecsek áruház előtti téren) pedig általában minden hónap harmadik péntekén nézelődhetnek a kínálatok között.

PécsAktuálisKarácsonyadventi vásár