2024.03.28, Csütörtök

Jól halad a munka Komló szennyvízelvezetésén

komloiujsag.hu

2017.12.29. 12:00

Somági és belvárosi szakaszon is csatlakozhatnak rá az ingatlantulajdonosok az újonnan kiépített szennyvízvezetékre már az év utolsó heteiben. A rákötések a 2018-as években folytatódnak a további szakaszokon.

 

A közelmúltban lezajlott a Kiss János utcai és a Dugovics utcai csatornaszakaszok műszaki átadás-átvételi és használatbavételi eljárása.

Ennek eredményeképpen ezekben az utcákban lévő ingatlanok szennyvízrákötésére nyílt lehetőség. Minden fogyasztó a kivitelező által az átadási ponton elhelyezett szennyvíz tisztítóidomra rácsatlakoztathatja az ingatlan belső szennyvízelvezető csatornáját, mellyel többen már éltek is.

A Baranya-Víz Zrt. helyi üzemigazgatósága lakossági tájékoztatójában felhívja a figyelmet; hogy a 72/582-210 vagy a 30/664-2936 telefonszámon be kell jelenteni a rácsatlakozás időpontját. Valamint meg kell adni a pontos címet, a tulajdonos nevét annak érdekében, hogy a helyszíni nyílt árkos szakszerűségi felülvizsgálatot el tudják végezni a vízmű munkatársai.

Mester Zoltán, a Komlói Üzemigazgatóság igazgatója elmondta; a rákötéshez szükséges engedélyeket, valamint az ingatlanok ivóvízellátásának és szennyvízelvezetésének átdolgozott szerződéseit munkatársainál, a helyszínen lehet aláírni.

Ezzel párhuzamosan – a szennyvízelvezetés szempontjából – az egyik leginkább érintett Esze Tamás utcában is megkezdődhettek a rákötések. Mink Ernő, a terület önkormányzati képviselője a lakók elégedettségét látva megjegyezte: Polics József polgármesterrel tett ígéretükhöz híven – közel 40 évnyi várakozást követően – oldódhatott meg sokak problémája az alapvető közművek kiépítésével.

A felbontott utakat a kivitelező a szabályoknak megfelelően helyre fogja állítani. Ám az újraaszfaltozásra a tömörödési idők és az időjárás miatt csak tavasszal kerül sor. Az addig hivatalosan munkaterületnek számító szakaszokon folyamatosan ellenőrzik a zúzalékköves ideiglenes javítások állapotát, és az esetleges kátyúkat, süllyedéseket betömik.

AktuálisKomló szennyvízelvezetés