2024.04.20, Szombat

Baranyai borászok Olaszországban

pbkik.hu

2018.01.14. 20:00

Három napot töltöttek az olaszországi Pordenone városában a Stier Pince, a Schunk Pince, a Magyar Hölgyek Gasztronómiai és Borrendje valamint a Pécs-Mecseki Borút képviselői az Enterprise Europe Network szervezésében.

A látogatás fő célja a RIVE EXPO borászati kiállítás meglátogatása, kétoldalú tárgyalások folytatása, a szakmai programokon való részvétel volt.

Új kezdeményezésként 2017-ben először megrendezett szőlészeti - borászati kiállítás a helyi borvidék termelőinek és termékeinek, magas színvonalú gépészeti termékek bemutatása mellett nemzetközi tudományos konferenciának is helyett adott, melyen borászati trendekről, szakképzésről, a tudásközvetítés lehetőségeiről is szó volt.

A magyar delegációnak lehetősége volt a világ legnagyobb szőlőültetvényét, a Vivai Rauscedot meglátogatni, ahol az oltványok előállítása mellett piaci alapon működő kutatóközpont foglalkozik többek között rezisztens fajták kutatásával számos helyi és nemzetközi – köztük magyar – partnerekkel is.

A következő, második RIVE Expo-t 2019 februárjában tervezik megrendezni. A helyi Enterprise Europe Network irodával azonban már idén februárban újra közös programot szervezünk, ezúttal a gépészeti fókuszú SAMU EXPO meglátogatásával. Ennek részleteit a csatolt linken találja.

AktuálisBaranya megyeborászokPordenoneEnterprise Europe Network