2024.04.24, Szerda

Közlekedésigazgatási szakmai napot tartottak Pécsett

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.01.25. 18:00

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2018. január 15. napján szakmai napot tartott a járási hivatalok vezetői és ügyintézői részére.

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (Ákr.) hatálybalépésével összefüggő közlekedési igazgatási feladatokkal kapcsolatos járási jogalkalmazói gyakorlat vonatkozásában Pécsett, a Kormányhivatal József Attila utcai épületében tartották.

A Hatósági és Oktatási Osztály szervezésében megvalósult értekezleten a kormányablakok közúti közlekedési igazgatási feladatival kapcsolatos ügyintézése során felmerült kérdéseinek megvitatására került sor az egységes joggyakorlat kialakítása érdekében.

A szakmai napot dr. Erszény Alíz osztályvezető köszöntője nyitotta. A megnyitót követően ismertetésre kerültek a témakörben felmerült vitás kérdések, majd az egyes járási hivatalok gyakorlatának egybevetésével sor került az egységes álláspont megfogalmazására.

A szakmai nap eredményesen járult hozzá ahhoz, hogy a járási hivatalok állami tisztviselői megfelelően járjanak el az irányadó jogszabályok alkalmazása, valamint az ügyfelek gyors, pontos és hatékony tájékoztatása során.

PécsAktuálisszakmai nap