2024.04.25, Csütörtök

Miskolcon lesz díszvendég Komló városa

komloiujsag.hu

2018.01.10. 13:30

A VIII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap alkalmából Komló városát is meghívták az Északi-középhegység városába. Az eseményen Polics József polgármester mond beszédet, és bemutatkozik a Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesületünk is.

A Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete szervezésében 8. alkalommal rendezik meg a téli ital és a töpörtyű ünnepét. Az egésznapos programsorozatnak – forraltbor-főzőverseny, zenés műsor, humorista előadás, koncert, vásári komédia – a komlói delegáció is részese lesz.

Komlót a városvezetőkön kívül a Vörösrezes banda és „pöndölyöseink” közül 4 pár táncos és 6 leány a Pipitér formációból képviselik. Schalpha Anett önkormányzati képviselő pedig a zsűri asztalánál fog helyet foglalni, hogy elbírálja a forralt borokat.

Polics József polgármester bemutatkozó beszédet tart, melynek során a résztvevők Komlóval ismerkedhetnek meg a kivetített képek segítségével az egyik legtávolabbi magyar városban.  Továbbá a polgármester hangsúlyozta; nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak minket egy megyei jogú város fesztiváljára díszvendégként. Célunk, hogy bemutassuk Komló természeti szépségeit, turisztikai értékeit és kigyomláljuk azt a rossz beidegződést, hogy Komló egy szénporos, rozsdásodó város. Ezen kívül hozzátette; minden olyan lehetőséggel, megjelenéssel, meghívással élni fogunk, ami segít Komló jó hírét messzire vinni.

AktuálisdíszvendégKomló VIII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap