2024.03.29, Péntek
Munkaerőhiánnyal küzdenek Baranya villamosipari vállalkozásai
Pixabay - illusztráció

Munkaerőhiánnyal küzdenek Baranya villamosipari vállalkozásai

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.02.24. 20:59

Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megye erősáramú vállalkozásainak képviselői közös programot hirdettek az évek óta tartó szakember-utánpótlási problémák megoldása érdekében.

A Baranya Megyei Kormányhivatal számára kiemelten fontos a térségben lévő munkáltatók igényeinek, elvárásainak megismerése. Ennek érdekében a Kormányhivatal foglalkoztatási szakemberei – a Kormányhivatal által megvalósított munkaerőpiaci projektekhez kacsolódóan – rendszeresen szerveznek munkáltatói fórumokat, konzultációkat. Ezek egyikén merült fel először a gondolat, hogy külön programmal segítsék a térség munkaerőhiánnyal küzdő villamosipari vállalkozásait annak érdekében, hogy megfelelő munkaerőt találjanak.

Baranya nagyobb villamosipari vállalkozásai – a KONTAKT Elektro Kft., a Treszner Kft, a Korrektvill Kft., a Techniq 2000 Kft., a Dipovill Kft., a Relavill Kft., a Délviv Kft. és a Faludi és Társa Kft. – jelenleg is nagy számban keresnek munkaerőt. A potenciális jelöltek nem feltétlenül villanyszerelő végzettséggel rendelkezők, hanem olyan álláskereső személyek, akik el tudják képzelni jövőjüket ezeknél a cégeknél, fogékonyak a szakma iránt, szeretnék magukat képezni cserébe a biztos megélhetésért, kiszámítható jövőért.

A villamosipari ágazatban jelentkező munkaerőigény kielégítése érdekében a Baranya Megyei Kormányhivatal csoportos tájékoztatókat szervez a megye járásaiban, ahova várják az álláskeresőket, illetve azokat, akik jelenleg közmunkaprogramban vesznek részt, de váltani szeretnének, vagy nem rendelkeznek megfelelő szakképesítéssel, esetleg pályaváltáson gondolkoznak.

A rendezvénysorozat első állomása Szigetvár és Szentlőrinc, ahol február 21-én várják az érdeklődőket. Február 28-án Mohácson és Siklóson, március 7-én Komlón, március 12-én Sellyén és Pécsett kerül sor tájékoztatóra. További információ a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán, valamint az érintett települések járási hivatalának foglalkoztatási osztályain kérhető.

Az első két rendezvény időpontja és helyszíne:

2018.február 21. 9:30 Szigetvár, Házasságkötő terem, Deák Ferenc tér 16.

2018. február 21. 13:30 Szentlőrinc, Művelődési Ház, Templom tér 1-3.

Aktuálismunkaerőhiányvillamosiparvillanyszerelő