2024.03.29, Péntek

Ösztöndíjasok a Baranya Megyei Kormányhivatalban

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.02.05. 22:10

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2018. február 1-jétől három, a közigazgatás iránt érdeklődő fiatal kap szakmai gyakorlati lehetőséget a Baranya Megyei Kormányhivatal különböző szakterületein.

A Miniszterelnökség harmadik alkalommal hirdette meg a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramot, melynek keretében az ösztöndíjasok a kormányhivatalokban, illetve azok járási hivatalaiban szerezhetnek munkatapasztalatot. A programban résztvevők havonta 130 ezer forintos – adómentes – jövedelemért, egy éven keresztül, teljes munkaidőben ismerkedhetnek a közigazgatással, segíthetik az állami tisztviselők munkáját.

Az ösztöndíj egyik kiemelt célja a területi közigazgatás tisztviselői állomány megfelelő utánpótlásának biztosítása. A program segítségével a szakmailag felkészült, a közszolgálat iránt elkötelezett, megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatalok megtalálhatják helyüket a közigazgatás szerteágazó feladatrendszerében. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlotta fel az ösztöndíjasok érdeklődésével, a kiválasztási folyamat eredményével és a befogadó intézmények igényeivel összhangban.

A program baranyai résztvevőit Müllerné dr. Juhos Bernadett, a Baranya Megyei kormányhivatal főigazgatója köszöntötte első munkanapjukon. A főigazgató asszony elmondta, eddig nagyon kedvezőek az ösztöndíjprogrammal kapcsolatos tapasztalataik. Ezt mutatja az is, hogy az előző két program résztvevői közül többen ma már a Kormányhivatal állami tisztviselőjeként dolgoznak.

Az ösztöndíjasok szakmai fejlődését színvonalas képzések, valamint jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező kormányhivatali munkatársak, mentorok segítik. A program mind a résztvevők, mind a kormányhivatal számára remek lehetőséget jelent, hiszen a lezárultával a legkiválóbb ösztöndíjasok akár állami tisztviselői állást is kaphatnak.

A Baranya Megyei Kormányhivatalban ezúttal három ösztöndíjas fiatal kezdhette meg a munkát, közülük egy fő a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályon, egy fő az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályon, egy fő pedig a Pécsi Járási Hivatal munkaügyi és munkavédelmi területén kap lehetőséget a szakmai tapasztalatszerzésre.

AktuálisBaranya Megyei KormányhivatalösztöndíjTerületi Közigazgatási Ösztöndíjprogramszakmai gyakorlatszakmai fejlődés