2024.04.20, Szombat
Baranya megyében hét településen kellett védekezni
Pixabay - illusztráció

Baranya megyében hét településen kellett védekezni

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.03.18. 17:45

Az elmúlt napok intenzív esőzéseinek köszönhetően hét településen kellett védekezni szombaton a megyében. A munkálatokhoz eddig 1160 darab homokzsákot használtak fel. Jelenleg két helyszínen van útlezárás, de elzárt település nincs. A védekezésben összesen 85 fő önkéntes vett részt.

A Kárász és Vékény települést összekötő 6541. számú utat lezárták vízátfolyás miatt, azonban a települések kerülő úton megközelíthetőek. A két telelpülésen 300-300 darab homokzsákot használtak fel a védekezéshez

Cserdi település külterületén a 6601. számú utat a vasúti kereszteződésnél a gépjármű forgalom elől elzárták elöntés miatt, ez azonban a Pécs-Budapest vasútvonal forgalmát nem érinti.

Magyarhertelenden egy önkormányzati utat markolóval vágtak át, így homokzsákos védekezésre nem volt szükség. Az érintett lakóingatlanok szomszédos utcákból megközelíthetőek.

Szászváron négy ház bevédésére volt szükség, ehhez 400 darab homokzsákot használtak fel. A védekezést a pécsi katasztrófavédelmi megbízott irányította.

Pécs-Vasason egy lakóépület bevédésében a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület, polgárőrök és a pécsi hivatásos tűzoltók is közreműködtek.

Orfűn egy lakóépület bevédését 160 darab homokzsák felhsználásával végezték el a hivatásos túzoltók segítségével.

Óbánya településen egy eldugult áteresz okzott problémát, amit az önkormányzat egy munkagéppel szüntetett meg.

A káresemények miatt kitelepítésre, kimenekítésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

 

PécsAktuálisBaranya megyeárvízesőzéshomokzsák