2024.03.28, Csütörtök
Prevenciós Nap a mohácsi Radnótiban
Fotó: Mohács KVK

Prevenciós Nap a mohácsi Radnótiban

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.03.23. 15:04

A mohácsi tűzoltóság éves kiképzési tervével összhangban március 22-én prevenciós napot tartottunk a Radnóti Gimnáziumban. A rendezvény célja az volt, hogy felkészítsük a tanulókat azokra a veszélyhelyzetekre, amelyekkel a mindennapi élet során találkozhatnak.

A foglalkozás során látványos bemutató keretében a diákok megtapasztalhatták, hogy milyen egy füsttel telített helyiségben mozogni, kutatni és onnan eszméletlen személyt menteni, valamint a tűzoltók megrendezett körülmények között bemutatták nekik a kályhán felejtett olaj helyes és helytelen oltását is.

A tantermi foglalkozások során a diákok megismerhették hazánk és térségünk veszélyeztetettségét, valamint a rendkívüli események során betartandó magatartási szabályokat, ismereteket szereztek a katasztrófák elleni védekezés rendszeréről, valamint betekintést nyerhettek a hivatásos katasztrófavédelmi szervek mindennapi életébe.

Az esemény másik, ám nem kevésbé fontos célja az volt, hogy a tűzoltó szakmát vonzóvá és érdekessé tegyük a diákok számára, hiszen elképzelhető, hogy közülük kerülnek ki a jövő tűzoltói.

Galéria

Aktuális MohácsPrevenciós NapRadnóti Gimnázium