2024.03.28, Csütörtök

Önkormányzati lakásokat újít fel Komló a 30 milliós programba

MTI

2018.04.13. 20:03

Hatvan önkormányzati tulajdonú lakás felújítására és energetikai korszerűsítésére nyert európai uniós pályázati forrást a komlói önkormányzat.

A 30 millió forintos programba kizárólag olyan lakásokat vonnak be, ahol a bérlőknek nincsenek tartozásaik. 
Újabb sikeres pályázaton van túl a komlói önkormányzat: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből harmincmillió forintot nyert a város, önkormányzati tulajdonú lakások energetikai korszerűsítésére. Ezekben az ingatlanokban általában rászorultsági alapon kiválasztott családok laknak, kedvezményes bérleti díjért. A tulajdonos viszont az önkormányzat, így a felújítás a város feladata.
„A pályázat nagyon jó esélyt kínált arra, hogy a lakásállományunk egy jelentős részét saját erő felhasználása nélkül korszerűsítsük. A kiírás értelmében lakásonként félmillió forint használható fel, ebből mindenekelőtt az ajtók-ablakok cseréjét oldjuk meg. A lakóknak is ez a legelőnyösebb megoldás, mert a jobb szigetelésnek köszönhetően spórolhatnak az energiaszámlákon” – részletezte Polics József polgármester.
A felújítandó ingatlanok a kenderföldi Kazinczy utcában találhatók. A lista összeállításakor elsődleges szempont volt, hogy csak olyan bérlők kerülhetek fel rá, akiknek nincsen tartozása az önkormányzat felé. „Ez a projekt nagy lehetőséget jelent az önkormányzati lakásokban élőknek és számunkra egyértelmű volt, hogy az esélyt csak a felelős bérlőknek kínáljuk fel” – mondta el a polgármester.
A friss pályázati döntést követően várhatóan még tavasszal aláírja a város a támogatási szerződést. Ezután következhet a szükséges közbeszerzések kiírása, majd indulhat a tényleges munka. Az érintett lakásokban élőket az önkormányzat mindenről részletesen tájékoztatni fogja.

AktuálislakásfelújításKomló önkormányzati lakás