2024.03.28, Csütörtök

Sikeres állásbörzét szervezett a Baranya Megyei Kormányhivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.13. 13:02

Az elmúlt évhez hasonlóan az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózata 2018. évi munkaprogramjában is szerepel az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű kampány, melyhez a Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben állásbörze szervezésével csatlakozott.

A 2018. november 5-e és 9-e közötti időszakra meghirdetett kampány legfőbb célkitűzése a munkáltatók és az állami foglalkoztatási szolgálatok közötti kapcsolat szorosabbá tétele, új együttműködési formák kialakítása, a vállalati kapcsolattartás minőségének javítása, a feltárt álláshelyek számának növelése.

A 2018. november 8-án megtartott Baranya megyei állásbörzén közel 500 állásajánlat várta a munkát keresőket, akiket 40 standnál személyesen is tájékoztattak a térség nagyobb munkáltatói az adott cégnél elérhető nyitott pozíciókról. Az érdeklődők leadhatták önéletrajzaikat, és részletes információt kaptak a munkáltatói elvárásokról, a munkakörülményekről, a munkarendről és a bérezésről is. – Az idei állásbörzén a foglalkoztatók többsége középfokú végzettséghez kötött munkakörökbe keresett munkaerőt, és a legtöbb állásajánlat a gépipar és az építőipar területéről érkezett – mondta el dr. Tigelmann Éva társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályvezető.

 

A rendezvényre látogatók nemcsak a foglalkoztatók képviselőivel találkozhattak, de a helyszínen részletes tájékoztatást kaptak a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra kiemelt projekt szolgáltatásairól, támogatási lehetőségeiről, valamint az EURES, azaz az Európai Foglalkoztatási Szolgálat tevékenységéről is. Mint azt Gárdai Adél EURES-tanácsadó hangsúlyozta, az EURES Magyarországi Hálózata a külföldi munkavállalásból hazatérők számára is tud segíteni abban, hogy itthon mielőbb elhelyezkedhessenek. Éppen ezért bátran kereshetik őket azok az ügyfelek, akik külföldön megszerzett munkatapasztalatukat és nyelvtudásukat a hazai munkaerőpiacon kamatoztatnák.

 

A rendezvény keretében a Baranya Megyei Kormányhivatal dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott vezetésével munkáltatói fórumot is tartott, ahol a legnagyobb baranyai foglalkoztatók közvetlenül is jelezhették az állami foglalkoztatási szolgálattal kapcsolatos tapasztalataikat, elvárásaikat, javaslataikat. Mint azt a kormánymegbízott elmondta, kiemelten fontosnak tartja, hogy a Kormányhivatal a rendelkezésre álló eszközeivel, európai uniós és hazai forrásaival, munkaerőpiaci programjaival a helyi igényeknek megfelelően, valóban hatékonyan tudja szolgálni a munkaerőpiac különböző szereplőit. Ehhez pedig feltétlenül szükséges, hogy az ehhez hasonló rendezvényeken rendszeres visszajelzést kapjanak mind a munkáltatóktól, mind az álláskeresőktől.

AktuálisBaranya Megyei Kormányhivatalállásbörze