2024.03.28, Csütörtök
Merülési gyakorlat Erdősmecskén
baranya.katasztrofavedelem.hu

Merülési gyakorlat Erdősmecskén

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.05.24. 20:00

A hétvégén a Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület merülési gyakorlatot tartott az erdősmecskei tónál.

A Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a közlemúltban sikerült beszereznie egy nagy teljesítményű keresőszonárt. A hétvégi gyakorlat fontos célja az volt, hogy ezt az új eszközt megismerjék, használatát gyakorolják. A szonár a vízben eltűnt személyeknek, tárgyaknak a sikeres felderítését tudja segíteni.

A gyakorlat másik része a szonárral felderített tárgy felszínre hozatala búvárok bevetésével, emelőballon és alpintechnika segítségével.

A 2017. áprilisában alakult szervezet tagjai önkéntes tűzoltók ugyan, de fő tevékenységi körükbe tartozik a vízből mentés is.

Az egyesületi tagok közül kilencen is rendelkeznek búvárvizsgával, és tudatosan készülnek, gyakorolnak havonta akár két-három alkalommal is, hogy éles helyzetben az évek során szerzett elméleti- és gyakorlati tapasztalataikat megfelelően tudják hasznosítani.

A múltban egyébként már több alkalommal is szükség volt a Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület búvárainak a segítségére, ugyanis volt, hogy eltűnt személyt kerestek a Dunában, vagy éppen egy kishajó kiemelésében működtek közre.

Galéria

Aktuálismerülési gyakorlatErdősmecskeBaranya megyeHatárszél Önkéntes Tűzoltó Egyesületbúvárszonár