2024.04.23, Kedd
85 új vállalkozás indult el Pécsett és környékén
pixabay - illusztráció

85 új vállalkozás indult el Pécsett és környékén

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.09.24. 19:00

A pécsi önkormányzat egyik fő célja, hogy emelje a város foglalkoztatási szintjét, valamint támogassa a munkaerőpiaci integrációs programokat. Ennek elérését szolgálja a „Pécs Paktum” projekt, amelynek megvalósításában a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécsi Városfejlesztési Nzrt. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület is szerepet vállalt.

A 2016-ban indult, 850 millió forintos európai uniós támogatást elnyert projekt (TOP-6.8.2-15-PC1-2016-00001) első üteme szeptember végén zárul – a programnak köszönhetően elért eredményeket a Baranya Megyei Kormányhivatal által szervezett sajtótájékoztatón, illetve az azt követő szakmai egyeztetésen ismertették.

 

kormanyhivatal.hu

 

A szakemberek a projekt keretében a munkaerőpiaci szempontból különösen hátrányos helyzetű csoportok tagjainak – pl. az 50 felettieknek, az alacsony iskolázottságúaknak, a GYED-ről, GYES-ről visszatérőknek – nyújtottak segítséget. A programba bevontak számos különböző támogatási lehetőséget vehettek igénybe attól függően, hogy képzésre volt-e szükségük vagy lakhatásukhoz, munkába járásukhoz, esetleg vállalkozóvá válásukhoz igényeltek-e segítséget. Mindezek mellett bér-, illetve bérköltség-támogatásban is részesülhettek.

A projekt sikerét jól mutatja, hogy a tervezett 420 helyett 537 főt sikerült bevonni – ismertette Müllerné dr. Juhos Bernadett. A kormányhivatal főigazgatója hozzátette: kiemelkedő eredménynek számít, hogy a projektnek köszönhetően 85 új vállalkozás indulhatott el Pécsett és környékén, valamint, hogy a résztvevők közül 283 főt legalább fél éven keresztül folyamatosan foglalkoztattak az elsődleges munkaerőpiacon.

A Baranya Megyei Kormányhivatal a bevonásban, a támogatások nyújtásában, valamint a munkaerőpiaci szolgáltatások biztosításában vállalt szerepet. A célcsoport elérésében, valamint az érintettek mentorálásában, munkában tartásában pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segített.

AktuálisPécsBaranya megyevállalkozásfoglalkoztatás