2024.03.19, Kedd
Autós napok Szigetváron
police.hu

Autós napok Szigetváron

police.hu

2020.07.06. 19:00

A Szigetvári Kemping autós pikniket szervezett 2020. július 4-én, a rendőrök - a szervezők meghívásának eleget téve - változatos formában szólították meg a jelenlévőket.

A programon, ahol a négykerekűek széles skáláját sorakoztatták fel a tulajdonosaik, a szigetvári rendőrök gondoskodtak arról, hogy a vagyonvédelem és a közlekedésbiztonság is szerepet kapjon. A bűnmegelőzési szakemberek a „Házhoz megyünk” program keretén belül a gépkocsifeltörés és a gépkocsilopás megelőzésében adtak tanácsokat, majd a prevenciós információk gyakorlati alkalmazására egy interaktív játék adott lehetőséget. Akik felpróbálták a drogszemüveget, megtapasztalhatták a kábítószeres, valamint az alkoholos befolyásoltság észlelésre és érzékelésre gyakorolt negatív hatásait, míg a biztonsági öv szimulátor a menet közben becsatolt öv életmentő jelentőségét hangsúlyozta. Az érdeklődők számára KRESZ tudásszint felmérő is rendelkezésre állt, valamint drog-totót is kitölthettek.

A kétkerekűek iránt rajongók sem unatkoztak, ők a kerékpáros ügyességi pályán mérethették meg a járműkezelési készségeiket.          

Kérjük, hogy fogadják meg az alábbi vagyonvédelmi tanácsainkat!

  • Soha, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, pénztárcájukat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban!
  • Ha kiszállnak a gépkocsiból, minden esetben vegyék ki a GPS készüléket a tartójával együtt!
  • Mindig zárják be a jármű ajtóit, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki!
  • A táskát, telefont ne hagyják az autó nyitott utasterében, akkor sem, ha a csomagtartóban pakolnak, mert egy óvatlan pillanat is elegendő ahhoz, hogy eltulajdonítsák értékeiket!
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, hívják a rendőrség 107, 112 ingyenesen hívható központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!
AktuálisSzigetvári kempingBaranya megyeautós piknikHázhoz megyünk program