2024.03.28, Csütörtök
Újabb ütemmel bővíti pécsi ipari parkját a NIPÜF
pixabay - illusztráció

Újabb ütemmel bővíti pécsi ipari parkját a NIPÜF

2020.08.03. 13:42

Csaknem 11 ezer négyzetméteres új raktárcsarnokot épít a NIPÜF Csoport a pécsi ipari parkban. A létesítményre hosszú távú bérleti szerződést kötött a Raben Group magyarországi leányvállalatával. A beruházás rövid idő alatt, jövő tavasz elejére befejeződik. A modern logisztikai központtal több mint 166 ezer négyzetméterre bővül a NIPÜF által fejlesztett ingatlanok állománya.

Az Inpark Pécs ipari park közvetlenül az M60-as autópálya mentén terül el. A lokáció további előnye a Pécs-Pogány Airport közelsége és a kiváló infrastruktúra. A parkban már üzemel egy több mint 22 ezer négyzetméteres, autóipari alkatrészek gyártására és raktározására használt ingatlan, a fennmaradó mintegy 41 hektáros fejlesztési terület pedig további vállalkozások igényeit szolgálhatja ki. Ehhez a NIPÜF Csoport teljes körű szolgáltatást kínál, akár értékesítési, akár bérleti konstrukcióban.

Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója a beruházás kapcsán elmondta: „A pécsi ipari park újabb ütemének építése jelzi a térség potenciálját. Hazai és nemzetközi vállalatok részéről egyaránt élénkülő érdeklődést tapasztalunk a dél-dunántúli régióban. Az új csarnok műszaki tartalmában megfelel a legmodernebb elvárásoknak, fenntartható és környezettudatos, továbbá megteremti ügyfelünk számára a későbbi bővítés lehetőségét is. A projekt emellett több egy újabb ügyletnél, hiszen nemcsak maga a kivitelezés, hanem a majdani működés is újabb munkahelyeket teremt, ez pedig összhangban áll a gazdaságvédelmi akcióterv keretében megfogalmazott kormányzati célokkal.”

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Az új pécsi raktárunk létrehozása elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan szolgálhassuk ki egy fontos helyi partnerünk igényeit és emellett jelentős lépés a logisztikai hálózatunk országos szintűvé fejlesztésében. Az időzítés kritikus szempont volt, hiszen a beköltözést már 2021 márciusára tervezzük. A pécsi ipari parkban megtaláltuk az ideális helyszínt, ehhez járul a NIPÜF Csoport professzionális szolgáltatása, így néhány hónapon belül kulcsrakész ingatlant vehetünk birtokba.”

AktuálisNIPÜF Zrt.PécsBaranya megyepécsi ipari parkraktárcsarnokbővítés