2018.04.27, Péntek

Aktuális

Megszavazta a Pécsi Harmadik Színház eladását a város közgyűlése

2017.11.16

Egyhangúlag megszavazta csütörtöki ülésén a baranyai megyeszékhely képviselő-testülete a Pécsi Harmadik Színházat (PHSZ) fenntartó, teljes mértékben önkormányzati tulajdonú nonprofit társaság eladását a Moravetz Produkció részére.

Fejérben még nem aktív az influenza vírus

2017.11.15

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. november 6. és 12. között (2017. 45. hetében) a megye területén 402 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 45,6%-kal magasabb, mint az előző heti adat. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 96,7%ooo volt, nincs influenza aktivitás.

Újraindítanák az uránbányászatot Pécs mellett

2017.11.14

Újraindítaná a Magyar Urán Resources Kft. a Pécs környéki uránbányászatot, a terveik szerint, ha összejönne több mint 100 milliárd forint, akkor 2021-re akár újra bányát lehetne nyitni Kővágószőlősön. A bányászat Pécs mellett több környező települést érintene, például Orfűt is.

A kereszténység és a világvallások – kiemelkedő teológusok tartottak előadást a pécsi konferencián

2017.11.13

November 7-én tudományos konferenciát szerveztek a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán a kereszténység és a világvallások kapcsolatának teológiai kérdéseiről.

Három és fél évtized a közönségért - 35 éves a Komlói Színház

2017.11.10

Múltidéző beszélgetéssel, zenés műsorral és az előcsarnokban süteményezéssel ünnepelte a Komlói Színház 35. születésnapját.

A világ legjobbjai között szerepel több magyar egyetem is

2017.11.10

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriákban is a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) friss nemzetközi képzésterületi rangsorában - közölte honlapján az oktatási intézmény csütörtökön.

Több pályaválasztási kiállítást is rendeznek Baranya megyében

2017.11.09

A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – az idei esztendőben is nagy hangsúlyt helyez a pályaválasztási tevékenység támogatására. 2017-ben a megye több helyszínén is pályaválasztási rendezvények várják az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

Igényelhető-e utólag a baleseti járadék?

2017.11.08

Sok esetben előfordul, hogy az üzemi balesetet szenvedő személy amint lehet, esetleg a teljes gyógyulás előtt vissza kíván menni a munkába személyes helyzete miatt.

Új játszótér épül Komló felsőszilvási városrészén

2017.11.07

omló északnyugati városrészében, a Felsőszilvásban az egykor létesült játszótér mára már elavult, a játékok tönkrementek és nem voltak biztonságosak. A városvezetés ezért egy modern, az európai uniós szabványoknak is megfelelő újat épít a régi helyén, a környéken élő gyerekek számára.

Brikettüzem Mecsekjánosiban

2017.11.06

Novemberben kezdi meg működését a Mecsekjánosiban létrehozott új brikettüzem, amely elsősorban exportra termel, de Komló városát is ellátja brikettel.

Ingyen begyűjtik a régi növényvédő szereket

2017.11.04

Az ország területén feltételezhetően még napjainkban is találhatóak régmúltból itt maradt, lejárt, forgalomból kivont hatóanyagú vagy nem azonosítható növényvédő szerek, illegális raktárakban, elhagyott tárolókban, mezőgazdasági épületekben, egyéb helyeken. Most lehetőség nyílik ezek térítésmentes leadására.

Tíz pedagógus vehette át díszdiplomáját - Generációk sorát nevelték fel Mohácson

2017.11.02

Tíz idős pedagógus vette át arany-, illetve gyémánt diplomáját a legutóbbi képviselő-testületi ülés kezdetén Szekó József, Mohács polgármesterétől.

A mohácsi busóudvar téli nyitva tartása

2017.11.02

November 2-ától a Busóudvar interaktív kiállítótere hétköznaponként 8-tól 16-ig, hétvégenként 9-től 16-ig várja az érdeklődőket.

Mindenszentek és halottak napja fontos közösségi ünnep

2017.11.01

Mindenszentek és halottak napja mindmáig nagyon fontos családi, közösségi ünnep Európában - mondta Kovács Gergely okleveles posztulátor (boldoggá és szentté avatási eljárási ügyvivő) szerda délelőtt.

Prima-díjjal tüntették a mohácsi születésű Schweier Ritát

2017.10.29

A városháza dísztermében rendezték szombaton este a Baranya Megyei Prima Díjátadó gálát. A Magyar Képzőművészet kategóriában dr. Aknai Tamás, Magyar Sajtó kategóriában Schweier Rita, míg Magyar Irodalom kategóriában Kiss Tibor Noé kapta a rangos elismerést.

A NEFELA jégeső-elhárítási rendszer 25 éve működik Baranya megyében

2017.11.16

Három évtizede alatt hetvennégy százalékkal csökkent a mezőgazdasági jégkár a térségben.

Magas szakmai elismerés a mohácsi állatvédőknek

2017.11.15

Országosan példaértékű, s az itt élők által is közismert, milyen sokrétű és nagyszerű munkát végeznek városunk állatvédői.

Pécsett rendezték a Parázs a szívnek című filmet

2017.11.13

Vámos Zoltán mentőorvos, altatóorvos, a koponyasérülések kutatója, oktató, dalszövegíró, rendező – nem feltétlenül ebben a sorrendben. Filmes munkái közül a Parázs a szívnek című az első nagyjátékfilmje.

A Pécsi Harmadik Színház megvásárlására tett ajánlatot a Moravetz Produkció

2017.11.10

A Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) százszázalékos önkormányzati tulajdonrészének megvásárlására tett vételi ajánlatot a Moravetz Produkció - jelentette be a baranyai megyeszékhely fideszes alpolgármestere pénteken.

Élet és halál táncait tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok együttese a pécsi Kodály Központban

2017.11.10

Bogányi Gergely zongoraművész közreműködésével és Cristian Mandeal román dirigens vezényletével ad a tánc négy arcát bemutató, "stílusokon és korokon átívelő" koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) november 18-án a pécsi Kodály Központban.

Az utolsó két területi válogatóval folytatódik pénteken a Fölszállott a páva

2017.11.09

Az utolsó két területi válogatót összefoglaló adással folytatódik a Fölszállott a páva 5. évada: péntek este a Hajdúböszörményben és az erdélyi Mikházán készült filmeket tekinthetik meg a közmédia nézői - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-vel.

Diákokkal a mecseki gyémánt nyomában

2017.11.08

Idén először a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához.

Miről ismerjük meg az igazi mézet?

2017.11.08

A válaszhoz a hamisítási módokkal is meg kell ismerkednünk. A legtutibb megoldás sok más termékhez hasonlóan a közvetlen kapcsolat kialakítása a termelővel.

Ismét pályázhatnak a civilek

2017.11.06

A legutóbbi testületi ülésen született döntés a nem költségvetési szervek támogatásáról és annak szempontrendszeréről.

Szakmai napra várja a mohácsi kamara a vállalkozásokat

2017.11.05

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Városi Elnöksége kedden délután három órától szakmai napra hívja a vállalkozásokat az Ifjúsági Centrumba.

A magyar tudomány ünnepe Pécsett került megrendezésre

2017.11.03

A tudomány középpontjában mindig az embernek kell állnia - hangsúlyozta Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára a magyar tudomány ünnepe programsorozatának Pécsett rendezett pénteki nyitóünnepségén.

Márton napi újborköszöntők és libavacsorák a Villányi borvidéken

2017.11.02

"Aki Márton napon nem eszik, az éhezni, aki nem iszik, az szomjazni fog!" tartja a szólás.

Pincér mesterjelöltek célegyenesben Baranyában

2017.11.01

Az elmúlt napokban a pincérek is megkezdték vizsgáikat. Nyugodtan állíthatjuk, a nehezén már túl vannak.

A Bodeni-tótól Debrecenig lehet majd kerékpározni

2017.10.30

A Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi szakasz az Őrségből a Balaton érintésével Budapestre, majd Gödöllő, Eger és a Hortobágy érintésével Debrecenbe vezetne - mondta Révész Máriusz az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

MÁV: október 31-ig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

2017.10.27

Október 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről.