Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

2017.12.08

Hitet tett az Európai Unió mellett és méltatta a közösség értékeit Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen.

Megújul a Kodály általános iskola Komlón

2017.12.08

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő komlói általános iskola területe majdnem kétszeresére bővül, modernizálják és új, nagyobb tornatermet is kap egy 896,32 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően.

Új sportlétesítményt avattak Mohácson a Kórház utcában

2017.12.07

Több tízmilliós ráfordítással, részint külső támogatásokból, részint önkormányzati önerőből építették meg azt a korszerű, műfüves labdarúgópályát, amelyet múlt szerdán avattak fel ünnepélyes keretek között a Mohácsi TE 1888 Kórház utcai sporttelepén a sportág egykori hazai csillaga, a nemzetközi klasszis Dunai Antal közreműködésével.

Ötven férőhelyes turistaszállás épül az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában

2017.12.06

Ötven férőhelyes turistaszállás épül a dél-baranyai Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában 300 millió forintos beruházással - tájékoztatta a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) szerdán az MTI-t.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem is részt vett a Mikulás napi jótékonysági rendezvényen

2017.12.06

Már hagyománnyá vált, hogy a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviselteti magát a Baranyai Motoros Polgárőr Egyesület által szervezett Mikulás napi jótékonysági rendezvényen.

Okos város: tülekednek a nagy cégek, miközben a pécsiek is alkalmasak

2017.12.04

A legutóbbi városi közgyűlésen döntött a képviselőtestület arról, hogy Pécs egy nemzetközi nagyvállalat magyarországi cégével stratégiai együttműködési megállapodást köt.

2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az Erzsébet-utalványokat

2017.12.03

A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.

Csaknem tizenhat milliárd forint értékű fejlesztések vannak folyamatban Mohácson

2017.12.01

A közforgalmú kikötő építése, az újvárosi városrész rehabilitációja, a Szepessy tér felújítása, természettudományos élményközpont kialakítás mellett további tizenegy beruházás van folyamatban Mohácson. A beruházások értéke megközelítik a tizenhat milliárd forintot.

Természetes és mesterséges - fotó és audiovizuális kiállítást tartanak Pécsett

2017.12.01

Természetes és mesterséges címmel nyílik Fritz Norbert fotó és audiovizuális kiállítása a Nana Bistro&Barban 2017. december 4-én 18 órakor.

Baranyából is várják a gyerekeket a Petőfi Irodalmi Múzeumba

2017.11.30

Az intézmény nem csak a náluk lévő programokon való részvételt tette díjmentessé számukra, hanem az utazást, beleértve a budapesti tömegközlekedést is, szükség esetén a szállás és a teljes ellátás költségeit is fedezi.

Baranya Megyei Kormányhivatal munkáltatói fórumot tartott Villányban

2017.11.29

Az elmúlt évhez hasonlóan az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának idei programjában is szerepel az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű kampány. Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozva a Baranya Megyei Kormányhivatal ezúttal Villányban tartott munkáltatói fórumot.

Quimby koncert Pécsett – vendég: Zephyr

2017.11.28

Huszonhat évvel ezelőtt egy dunaújvárosi próbateremben csendült fel először az a pár akkord, amiből később az egész Quimby-univerzum megszületett, és amivel megkaparintották a szíveket.

Mohácsi és budapesti diák nyert a Duna Régió Stratégia rajzpályázatán

2017.11.27

A 6-10 éves korcsoportból Szabó Zselyke mohácsi diák, a 11-14 éves korcsoportból pedig Peresztegi Hanna budapesti iskolás nyerte a Külgazdasági és Külügyminisztérium júniusban meghirdetett Neked mit jelent a Duna? című gyermekrajzpályázat.

Elindult a Katolikus Karitász országos adventi segélyprogramja

2017.11.26

Megkezdődött vasárnap a Katolikus Karitász Tárjátok ki szíveteket elnevezésű, rászorulókat segítő adventi segélyprogramja.

A Pécsi Tudományegyetem mintegy 24 milliárd forintos EFOP forráshoz jut

2017.11.25

A Pécsi Tudományegyetem mintegy 24 milliárd forintnyi támogatásban részesül az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP), 27 támogatási szerződésben önálló pályázóként vagy konzorcium tagjaként - mondta Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Pécsett, a IV. Fiatalok Európában elnevezésű konferencián.

Növekvő turisztikai igények fejlődését vizsgálták a PTE hallgatói

2017.12.08

A Pécsi Tudományegyetem projektmenedzsment hallgatói a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársaival azt vizsgálták közel fél éven keresztül, hogy a turizmus hogyan befolyásolja a pécsi és a baranyai gazdaság fejlődését.

Magyar borokat népszerűsít és értékesít külföldön a Tesco

2017.12.07

Kormányzati, kereskedelmi és termelői közreműködéssel népszerűsít és értékesít magyar borokat a Tesco Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban, majd a jövő év tavaszától az Egyesült Királyságban is.

2,6 milliárd forintra emelik a háztartási nagygépcsere program keretösszegét

2017.12.07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2,6 milliárd forintra emeli a háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére májusban meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét, így minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez.

Csernus Tibor három festménye került a pécsi Janus Pannonius Múzeumhoz

2017.12.06

Csernus Tibor (1927-2007) Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus és festőművész három alkotása került a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) gyűjteményébe, tartós letétbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programjának jóvoltából.

Készítse el karácsonyi ajándékait saját kezűleg pécsi művészek segítségével!

2017.12.05

Mindenki szeret ajándékot kapni, de azok, akik házi készítésű ajándékot kapnak Karácsonyra, igazán szerencsésnek mondhatják magukat. Ezek az ajándékok személyesebbek, mint a készen vásároltak, biztosak lehetünk benne, hogy teljesen egyediek és az elkészítésük számunkra is majdnem akkora örömet okoz, mint azoknak aki számára készülnek.

Az év végéig tart a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2017.12.04

December 1-jétől az év végéig tart az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyet Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelt el.

A régi 20 000 forintos bankjegyek már csak idén használhatóak

2017.12.01

A régi - 2015 előtt kibocsátott - 20 ezer forintos bankjegyekkel már csak az idén év végéig lehet a vásárláskor fizetni, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Mohácson, a busójáráson felvett jelenettel ér véget az év magyar mozija, a Viszkis

2017.12.01

Hatalmas sikerrel fut a mozikban Antal Nimród filmja, a Viszkis. Ambrus Attila Mohácson is gyakori vendég, a busójáráson rendszeresen árulja saját maga készített kerámiáit - éppen egy ilyen jelenettel ér véget a film.

Bővült a térítésmentes védőoltásban részesülők köre

2017.11.30

Az influenza elleni védőoltás beadása a háziorvostól kérhető.

Új gyártástechnológiát vezetett be pécsváradi üzemében a Pannonpharma Kft.

2017.11.29

880 millió forintos beruházás nyomán új gyártástechnológiát vezetett be pécsváradi üzemében a Pannonpharma Kft. - tájékoztatta a gyógyszergyártást, gyógyszeripari kutatás-fejlesztést és minőségfejlesztő tevékenységet végző cég az MTI-t.

Megkezdődött a felkészülés a 2018-as EuroSkills versenyre

2017.11.28

A magyar szervezők megkezdték a felkészülést és megkötötték az első szponzori szerződést is a szakmunkások kétévente megrendezett európai versenyére, a EuroSkills Budapest 2018-ra, amelynek rendezési jogát Magyarország 2014-ben nyerte el - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kedden az MTI-vel.

Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún

2017.11.28

Komoly károkat okozhat egy eldőlt gyertya is, fontos, hogy betartsuk a biztonsági szabályokat!

Becsapósak lehetnek a hangzatos akciók

2017.11.27

Az ünnepek közeledtével, illetve az ajándékvásárlási rohamot követően a fogyasztóvédelmi hatóságnál megszaporodnak a megtévesztő akciókkal kapcsolatos panaszok.

Félmilliárdos beruházással új vásárcsarnok épül Mohácson

2017.11.26

Ötszázötmillió forintos pályázati forrásból építenek új vásárcsarnokot Mohácson, a korábbi Jókai utcai piac helyére - tájékoztatta a Duna-parti város polgármestere az MTI-t.

Lakásfelújítás télen? Semmi sem lehetetlen

2017.11.24

Hatalmasat tévedünk, ha azt gondoljuk, otthonunk felújításába csupán a tavasztól őszig tartó időszakban vághatunk bele. Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amiket az előttünk álló hónapokban is végrehajthatunk.