2018.04.27, Péntek

Aktuális

Félmilliárdos szociális program indul a komlói járásban

2018.03.10

A helyi közösségek erősítését és a foglalkoztatás növelését célzó szociális program indul a komlói járás 21 településén félmilliárd forintos európai uniós forrásból - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Pétáv: két és félmilliárdból fejlesztik a pécsi távhőrendszert

2018.03.09

Két és félmilliárd forintos beruházással - fele részben európai uniós forrásból - fejleszti a baranyai megyeszékhely távhőrendszerét.

Közműveket és utat épít Komló Önkormányzata

2018.03.08

Közműveket és utat épít a komlói önkormányzat a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti területre. Az európai uniós forrásból elkészülő Határ út mellett kialakítandó ipari telkeken új, munkahelyteremtő vállalkozások telepedhetnek meg.

Iparterületté fejlesztik az egykori lőszerraktárakat Pellérden

2018.03.07

Több mint 460 millió forintos európai uniós támogatással 16 hektáros korszerű iparterületté fejlesztik az egykori honvédségi lőszerraktárakat a Péccsel szomszédos Pellérden

Ismét pörög a Nemzetközi Tavasz a PTE szervezésében

2018.03.06

A Pécsi Tudományegyetem Külügyi Igazgatóságának szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tavasz / International Spring rendezvénysorozata, mely többek közt azért jött létre, hogy a világ minden részéről érkezett és itt tanuló több mint 4000 hallgató szokásait, kultúráját közelebbről is megismerhessék a pécsi polgárok.

Már igényelhető a tavaszi szünetre az étkeztetés Mohácson

2018.03.05

A rászoruló mohácsi gyerekek a tavaszi szünetben is ebédelhetnek a menzán, a szülők az ehhez szükséges nyomtatványt március 21-ig adhatják le.

Állj be te is Huszárnak!

2018.03.04

Huszárok, toborzó, bajvívás a Siklósi Vár udvarán és kertjében.

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018.03.03

Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

Új szabályozás lépett életbe a párlatok megnevezésére vonatkozóan

2018.03.02

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az előállítók és forgalmazók figyelmét, hogy 2018. február 5-étől új szabályozás lépett életbe egyes szeszesitalok kereskedelmi megnevezésére vonatkozóan.

Ónos eső és hódara nehezíti a közlekedést Baranya megyében

2018.03.02

Baranya megye valamennyi járásában sárga meteorológiai riasztást rendeltek el a havazás, valamint az ónos eső veszélye miatt. A megye területén jelenleg ónos eső és hódara hullik.

92 millió euró kedvezményes hitelt kap a PTE kampuszfejlesztésére

2018.03.01

Az Európai Beruházási Bank (EIB) csoportja tavaly 772 millió euró forrást adott Magyarországnak - mondta Vazil Hudak, az EIB alelnöke csütörtökön Budapesten a nemzetközi hitelintézet sajtótájékoztatóján.

Baranya megye közlekedésben nincs fennakadás, áramkimaradás volt két településen

2018.02.28

Baranya megye területén jelenleg Komló és Hegyhát járás területén szállingózik a hó. Az éjszaka folyamán 1-3 cm friss hóréteg hullott le. Hajnalban és délelőtt Görcsöny és Baksa településen 230 fogyasztási helyet érintően volt áramszolgáltatás kimaradás, amit a szolgáltató helyreállított.

55 milliárdos értékben valósulnak meg EFOP-os fejlesztések Baranyában

2018.02.28

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból több mint 55 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a 2014 és 2020 közötti európai uniós finanszírozási ciklusban Baranya megyében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Kozármislenyben.

Energiatudatosságra nevelik az óvodásokat Baranyában

2018.02.27

Megyei óvodapedagógusok kaptak európai szintű képzést Pécsett. A szülőket gyakran a gyerekek figyelmeztetik a takarékosságra.

A PTE együttműködik az egészségesebb munkahelyekért

2018.02.27

A Pécsi Tudományegyetem innovatív módszerekkel segíti a Magyar Posta Zrt. dolgozóit.

A PTE EHÖK meghirdeti a 2018-as „A PTE Hangja” Tehetségkutató-Válogató versenyét!

2018.03.09

18 éves kortól, PTE hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, (hobbi) zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek, és szívesen megmérettetnék magukat!

A Pécsi Tudományegyetem is a világ élvonalában van

2018.03.08

Bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) szűkebb szakterületeket rangsoroló listáján az orvostudományi és a gyógyszerészeti képzést tekintve. Az egyetem emellett javított a tavalyi eredményéhez képest a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában is, a 254. helyen végzett. Ezzel a hazai felsőoktatási képzőhelyek közül a legjobb helyen szerepel.

Hét új autóbusz áll forgalomba a Dél-Dunántúli Baranya megyében

2018.03.07

Húsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a térségben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A hétvégén igazi tavasz lesz

2018.03.06

A hétvégén előreláthatóan igazi tavasz lesz 15 Celsius-fok körüli maximumokkal, sőt vasárnap néhol a 20 fok sem elképzelhetetlen - emelték ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi videójában. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jövő hét elején hidegfront érkezik.

Már az anyaméhben elkezdődik a tanulás

2018.03.05

Egyre több szakember gondolja úgy, hogy már az anyaméhen belül elkezdődik a tanulás folyamata.

70 millió forintból újították fel a Horvát házat Pécsen

2018.03.05

Az Országos Horvát Önkormányzat dél-dunántúli központjának otthont adó házat adtak át hétfőn Pécsen. Az ünnepségen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára egymás kultúrájának erősítéséről beszélt.

XII. Pollack Expo-t szervezi a PTE

2018.03.03

2018. március 1-2-án rendezi meg tizenkettedik alkalommal Pollack Expo néven hagyományos szakkiállítását és konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara.

Sokba kerülhet, ha cégének nincs digitális ügyfélszolgálata

2018.03.02

A digitális forradalom az ügyfélszolgálatok munkáját is átalakítja, hiszen egyre terjednek a chatbotok, az automatizált hívások és a mesterséges intelligenciával működő rendszerek.

Embercsempészt fogtak Szajknál

2018.03.02

A csempészt a rendőrök az M60-as autópályán, a Szajki pihenőben fogták el.

Ünnepséget tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelemnél

2018.03.01

A nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából ünnepséget tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Nemzetközi elismerésben részesült a PTE

2018.03.01

Szerda délután hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég, mely ezúttal tudományterületenként rangsorolta a világ legjobb felsőoktatási intézményeit.

Újabb napelemes rendszerekkel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem

2018.02.28

Az európai uniós pályázatból finanszírozott projektben három helyszínen összesen közel nyolcszáz új napelem táblát telepítettek, amivel jelentősen csökkenteni tudja a pécsi egyetem az energiaigényét, ezzel is védve a környezetet.

Arany minősítésekkel hódítottak a mohácsi növendékek

2018.02.28

A hétvégén rendezték meg Mohácson a Baranya Megyei Klarinétos és Szaxofonos Növendékek Találkozóját, ahol kiválóan szerepeltek a házigazda Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Több mint kétezren köszöntötték az olimpiai bajnok pécsi gyorskorcsolyázókat

2018.02.27

Több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

Baranya megyére is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben

2018.02.27

Több megyében a további havazás, emellett országszerte a hófúvás veszélye miatt vannak érvényben elsőfokú figyelmeztetések.