Aktuális

Diákokkal a mecseki gyémánt nyomában

2017.11.08

Idén először a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához.

Miről ismerjük meg az igazi mézet?

2017.11.08

A válaszhoz a hamisítási módokkal is meg kell ismerkednünk. A legtutibb megoldás sok más termékhez hasonlóan a közvetlen kapcsolat kialakítása a termelővel.

Ismét pályázhatnak a civilek

2017.11.06

A legutóbbi testületi ülésen született döntés a nem költségvetési szervek támogatásáról és annak szempontrendszeréről.

Szakmai napra várja a mohácsi kamara a vállalkozásokat

2017.11.05

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Városi Elnöksége kedden délután három órától szakmai napra hívja a vállalkozásokat az Ifjúsági Centrumba.

A magyar tudomány ünnepe Pécsett került megrendezésre

2017.11.03

A tudomány középpontjában mindig az embernek kell állnia - hangsúlyozta Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára a magyar tudomány ünnepe programsorozatának Pécsett rendezett pénteki nyitóünnepségén.

Márton napi újborköszöntők és libavacsorák a Villányi borvidéken

2017.11.02

"Aki Márton napon nem eszik, az éhezni, aki nem iszik, az szomjazni fog!" tartja a szólás.

Pincér mesterjelöltek célegyenesben Baranyában

2017.11.01

Az elmúlt napokban a pincérek is megkezdték vizsgáikat. Nyugodtan állíthatjuk, a nehezén már túl vannak.

A Bodeni-tótól Debrecenig lehet majd kerékpározni

2017.10.30

A Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi szakasz az Őrségből a Balaton érintésével Budapestre, majd Gödöllő, Eger és a Hortobágy érintésével Debrecenbe vezetne - mondta Révész Máriusz az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

MÁV: október 31-ig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

2017.10.27

Október 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről.

Háromnullás köszöntés – egykori bányavezetőt ünnepelt a komlói városvezetés

2017.10.26

Balázs Lászlót köszöntötte fel Polics József polgármester és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület.

Eredménytelen a volt pécsi bőrklinika épületének értékesítésére kiírt liciteljárás

2017.10.26

Eredménytelenül zárult a volt pécsi bőrklinika önkormányzati tulajdonban lévő épületegyüttesének értékesítésére kiírt szerdai liciteljárás.

Ünnepi koncerten mutatják be a pécsi egyetem új Fazioli-versenyzongoráját

2017.10.25

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) számára a közelmúltban Olaszországból beszerzett új Fazioli-versenyzongorát a pécsi Liszt Ferenc Hangversenyteremben ünnepi keretek között mutatják be szerda este - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Sorra dőltek ki a fák a Baranya megyében

2017.10.24

Hétfő délutánig huszonnyolc káresemény történt a szélsőséges időjárás következtében.

Legmagasabb fokú riasztás a megyére!

2017.10.23

A sok eső veszélye miatt két megyében és Budapesten a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben, de a többi megyére is első- vagy másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. A fél országban erős szélre is figyelmeztetnek.

A pénztárcát Pécsről hozta vissza a busz

2017.10.21

Becsületes megtaláló(k) kezébe akadt olvasónk elvesztett pénztárcája. Köszöni mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy visszakaphatta.

Igényelhető-e utólag a baleseti járadék?

2017.11.08

Sok esetben előfordul, hogy az üzemi balesetet szenvedő személy amint lehet, esetleg a teljes gyógyulás előtt vissza kíván menni a munkába személyes helyzete miatt.

Új játszótér épül Komló felsőszilvási városrészén

2017.11.07

omló északnyugati városrészében, a Felsőszilvásban az egykor létesült játszótér mára már elavult, a játékok tönkrementek és nem voltak biztonságosak. A városvezetés ezért egy modern, az európai uniós szabványoknak is megfelelő újat épít a régi helyén, a környéken élő gyerekek számára.

Brikettüzem Mecsekjánosiban

2017.11.06

Novemberben kezdi meg működését a Mecsekjánosiban létrehozott új brikettüzem, amely elsősorban exportra termel, de Komló városát is ellátja brikettel.

Ingyen begyűjtik a régi növényvédő szereket

2017.11.04

Az ország területén feltételezhetően még napjainkban is találhatóak régmúltból itt maradt, lejárt, forgalomból kivont hatóanyagú vagy nem azonosítható növényvédő szerek, illegális raktárakban, elhagyott tárolókban, mezőgazdasági épületekben, egyéb helyeken. Most lehetőség nyílik ezek térítésmentes leadására.

Tíz pedagógus vehette át díszdiplomáját - Generációk sorát nevelték fel Mohácson

2017.11.02

Tíz idős pedagógus vette át arany-, illetve gyémánt diplomáját a legutóbbi képviselő-testületi ülés kezdetén Szekó József, Mohács polgármesterétől.

A mohácsi busóudvar téli nyitva tartása

2017.11.02

November 2-ától a Busóudvar interaktív kiállítótere hétköznaponként 8-tól 16-ig, hétvégenként 9-től 16-ig várja az érdeklődőket.

Mindenszentek és halottak napja fontos közösségi ünnep

2017.11.01

Mindenszentek és halottak napja mindmáig nagyon fontos családi, közösségi ünnep Európában - mondta Kovács Gergely okleveles posztulátor (boldoggá és szentté avatási eljárási ügyvivő) szerda délelőtt.

Prima-díjjal tüntették a mohácsi születésű Schweier Ritát

2017.10.29

A városháza dísztermében rendezték szombaton este a Baranya Megyei Prima Díjátadó gálát. A Magyar Képzőművészet kategóriában dr. Aknai Tamás, Magyar Sajtó kategóriában Schweier Rita, míg Magyar Irodalom kategóriában Kiss Tibor Noé kapta a rangos elismerést.

A PTE Táncegyüttes kínai vendégszereplése

2017.10.27

A PTE Táncegyüttes 7 tagja képviseli a Pécsi Tudományegyetemet a Hangzhouban, Kínában megrendezésre kerülő World Leisure Expon, az International Young People’s Concert Group egyetlen magyar csapataként.

Kocsis Zoltánról nevezi el pécsi próbatermét a Pannon Filharmonikusok zenekar

2017.10.26

A tavaly ősszel elhunyt Kocsis Zoltánról, a világhírű zongoraművészről, karmesterről és zeneszerzőről nevezi el a pécsi Kodály Központban található próbatermét a koncertterem rezidens együttese, a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) november 9-én.

Hátrányos helyzetű diákokat segítő programot indít a pécsi egyetem

2017.10.25

Hátrányos helyzetű diákok számára készségfejlesztő programokat indít a Pécsi Tudományegyetem (PTE), hogy segítse bekerülésüket a felsőoktatásba, elsősorban a matematikai, a természettudományi, az informatikai és a műszaki szakokra.

Az építőipari cégek optimizmusa újabb történelmi magasságba került

2017.10.24

Októberben a szeptemberi történelmi csúcsához képest kissé csökkent a GKI konjunktúraindexe, ez az üzleti várakozások romlásának következménye, a fogyasztói várakozások ugyanis hibahatáron belül, de javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Érmek és értékes helyezések a fővárosból - Komló büszkeségei

2017.10.23

Több dobogós helyezéssel a tarsolyukban tértek haza az OSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület által szervezett VII. Viktória Kupáról tornászaink.

Beírattak a Pécsi Egyetemre egy chatbotot

2017.10.21

A Jogtudományi Karon tanul, de már tanítja is egy speciális tanfolyamon a joghallgatókat. Az iLex és az IBM Cloud közös fejlesztése egy magyarul beszélő, jogi területen bevethető chatbot.

Agrárkamara: növelni kell az almafogyasztást

2017.10.20

Évről-évre csökken az almafogyasztás, az egy főre jutó fogyasztás 12 kilogramm évente, amit 20-25 kilogrammra kellene növelni.