2018.04.27, Péntek

Aktuális

Öt helyszínen folytatódik a határvadászok képzése

2018.02.05

A képzés tizenegyedik ütemét nyitották meg 2018. február 5-én az ország öt megyéjében. Így összesen jelenleg 313 fő vesz részt határvadász-képzésben.

Korszerűsítik a vízhálózatot a pécsi Mecsekoldalban

2018.02.05

Háromszázmillió forintos beruházással vízhálózat-korszerűsítés kezdődik hétfőn a Pécs mecsekoldali városrészében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely vízszolgáltatója az MTI-t.

Minden eddiginél több maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

2018.02.04

Rekordszámú, 1350 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 8-án veszi kezdetét Mohácson. A szervezők ebben az évben is több tízezer résztvevőt várnak a messze földön híres farsangi fesztiválra.

Havazás - A fél országra adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

2018.02.03

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A pécsi egyetem kutatói is részt vettek az új, mellékhatásoktól mentes fájdalomcsillapító feltalálásában

2018.02.02

A St. Joseph’s Hospital and Medical Center munkatársa, Andrej Romanovsky professzor által vezetett kutatócsoport a Pécsi Tudományegyetem kutatóival közösen egy olyan, vadonatúj fájdalomcsillapító feltalálása felé tettek komoly lépéseket, amely minden mellékhatástól mentes lenne.

A magyar gyógyszergyártás világszínvonalú

2018.02.02

A magyar gyógyszergyártás világszínvonalú, a gazdaság húzóágazata, fontos szerepe van a versenyképesség javításában - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) elnökségi ülésén.

A Pécsi Állatkertben is szerveznek időjósló medvelest

2018.02.01

Az ország több állatkertje, állatparkja is szervez időjósló medvés programokat a hétvégén: Pécsen Nikoláj, Miskolcon Dorka és Borka, Budakeszin Romulus és Tibor jósolja majd meg, meddig tart még a tél.

Felújítják a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kopjafáit, új tanösvényt is kialakítottak

2018.01.31

Az emlékhely kezelője, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága harminchét sírjelet már tavaly felújíttatott, s a további kopjafák is hamarosan sorra kerülnek.

Nyolcadik alkalommal rendeznek kolbásztöltő fesztivált Komlón

2018.01.31

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt - közölte a mecseki város polgármestere.

Két év börtönt kapott egy pécsi pénzhamisító, felfüggesztve

2018.01.30

A Pécsi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletével pénzhamisítás miatt két év börtönre ítélt egy pécsi férfit, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

Több mint 800 millióból fejlesztik a szigetvári kórházat

2018.01.29

Négy program keretében, összesen mintegy 810 millió forintos európai uniós forrásból indulnak fejlesztések a 70 ezer ember ellátásáért felelős szigetvári kórházban.

Pécsett és Mohácson toboroztak

2018.01.29

Továbbra is várják a határvadász jelentkezőket Baranyában.

A pécsi versenyzők is elindultak a téli olimpia helyszínére

2018.01.28

Szombaton indult útjára a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók csapata a február kilencedikén kezdődő téli olimpia helyszínére.

Rekordösszeget szánnak a szabadidősportra

2018.01.27

Több mint 11 milliárd forint jut szabadidősportra, amely a központi költségvetés szabadidősportra előirányzott tételéből, több évet átfogó pályázatokból és programfinanszírozásokból áll össze.

Illegális migránsokat fogtak el Baranyában

2018.01.26

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 30 migráns Bóly és Borjád között.

A Foss biotechnológiai cég beruházásával 88 új munkahelyet teremt Pécsett

2018.02.05

Kétmilliárd forintos beruházással kutatási és fejlesztési központot hoz létre a dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat Pécsett, ahol egy kétezer négyzetméteres épületben 88 magasan kvalifikált munkavállaló foglalkoztatását tervezik - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Megnyitott a pécsi sípálya

2018.02.04

Vasárnaptól várják a síelőket a pécsi sípályán - közölte a pálya fenntartója, a PVSK síszakosztálya az MTI-vel.

Év elején több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt

2018.02.03

Az év első hónapjaiban több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt; érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével megnövelten utalni.

Benyújtotta a dunai limes világörökségi pályázatát Magyarország három másik országgal együtt

2018.02.02

A Római Birodalom egykori határainak, a dunai limes világörökségi helyszínné nyilvánítására Magyarország - Szlovákiával, Ausztriával és Németországgal közösen - benyújtotta a nevezését az UNESCÓ-hoz, jelentette be Latorcai Csaba.

Újabb bababarát szolgáltatást nyújt a pécsi szülészet

2018.02.02

Pénteken délelőtt adták át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján azt az újonnan kialakított laktációs szobát, melynek köszönhetően a koraszülöttek és az újszülöttek számára egyszerűbben biztosítható az anyatej.

Az ország több állatkertjében is szerveznek időjósló medvelest

2018.02.01

Az ország több állatkertje, állatparkja is szervez időjósló medvés programokat a hétvégén: Pécsen Nikoláj, Miskolcon Dorka és Borka, Budakeszin Romulus és Tibor jósolja majd meg, meddig tart még a tél.

Megtalálták a molekulát, amely a férfiakat a szklerózis multiplextől védheti

2018.01.31

Amerikai kutatók megtalálták azt a molekulát, amely miatt kevesebb férfi szenved szklerózis multiplexben (SM), mint ahány nő - írta a medicalxpress.com az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Egyszerre lesz szuperhold, kék hold és teljes holdfogyatkozás délután

2018.01.31

Különleges jelenség lesz látható az égbolton magyar idő szerint szerda délután, egyszerre lesz szuperhold, kék hold és teljes holdfogyatkozás. Bár a jelenség nagy visszhangot váltott ki, tudományos szempontból nincsen akkora jelentősége.

Megújította együttműködését a Vadászkamara és a BMRFK

2018.01.30

Megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezete Pécsett.

A mohácsi mentőállomás munkatársát választották a hét mentőtisztjének

2018.01.30

A pécsi kötődésű Pandur Attila lapunknak beszélt arról, miért választotta ezt a hivatást, s hogyan került a baranyai megyeszékhelyre.

Több mint száz fát pótolnak a tavaly őszi, nagy vihart kavaró csonkolások után Mohácson

2018.01.29

Eredményes volt a város határozott fellépése, a költségeket az E•ON és a munkát végző cég állja.

Január 31-ig érvényesek a tavalyi éves autópálya-matricák

2018.01.29

Január 31-ig, azaz szerdán éjfélig érvényesek a 2017. évi éves országos és megyei autópálya-matricák.

A nőknél és a vegetáriánusoknál a leggyakoribb a vashiányos vérszegénység

2018.01.28

A nőknél a terhesség, a szoptatás, a menstruáció miatt is kialakulhat vashiányos vérszegénység, ami még a vegetáriánusok körében a leggyakoribb - mondta Várkonyi Judit, a Semmelweis Egyetem 3. Belgyógyászati Klinikájának egyetemi docense.

Még pályázhatnak a panziótulajdonosok - Számíthatnak a Baranya Megyei Vállalkozói Központ segítségére

2018.01.27

Március 14-ig meghosszabbította a panziók számára magasabb minőségű szolgáltatások nyújtására, valamint korszerű környezet kialakítására kiírt Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció pályázatok beadási határidejét a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Megtorpant a kínai okostelefon piac növekedése

2018.01.26

Nyolc év folyamatos expanzió után tavaly csökkent az okostelefonok értékesítése Kínában, a világ legnagyobb mobilpiacán, de néhány belföldi gyártó eladásai töretlenül bővülnek.