2018.04.27, Péntek

Aktuális

A nemzeti parki termék védjegy beváltotta a hozzá fűzött reményeket

2018.01.26

A 2010-ben indított nemzeti parki termék védjegyrendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket - mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára pénteken, a nemzeti parki termékeket népszerűsítő körút pécsi állomásán.

Összefügghet a születési rendellenességek kockázata és az alacsony szénhidrátbevitel

2018.01.25

Amerikai tudósok összefüggést találtak a várandós anya alacsony szénhidrátbevitele és a baba születési rendellenességének kockázata között - számolt be a medicalxpress.com.

Koncerttel ünnepli Leonard Bernstein születésének századik évfordulóját a Pannon Filharmonikusok zenekar

2018.01.25

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

A Furmint Február Nagykóstolón a Pécsi borvidék furmintjait is kiállítják

2018.01.24

Mintegy száz kiállító több mint százötven borát ízlelhetik meg a látogatók a Furmint Február Nagykóstolón a furmint nemzetközi napján, február 1-jén a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

360 millió forintos fejlesztés kezdődik a dombóvári kórházban

2018.01.24

A dombóvári Szent Lukács Kórház 360 millió forintot fordíthat fejlesztésekre, képzésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával.

Szakmai fórumot tartottak a baranyai gazdálkodóknak

2018.01.23

A Baranya Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetének szervezésében a 2018. január 19-én a kormányhivatal dísztermében szakmai fórumot tartottak a baranyai gazdálkodóknak.

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknak

2018.01.23

Az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten.

A pécsiek igényeinek megfelelően újul meg ebben az esztendőben is a Tüke Kártya

2018.01.22

Ahogy azt a csaknem 20 ezer pécsi kártyabirtokos az elmúlt években megszokhatta, idén is megújul a Tüke Kártya. A tavaly kiállított plasztiklapok nyújtotta előnyöket egészen április 30-ig lehet igénybe venni, de február 5-től már gondoskodhatunk a megújításról is.

A magyar kultúra napja - Pécs volt az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központi helyszíne

2018.01.22

A pécsi Gandhi Gimnázium, Európa első roma nemzetiségi középiskolája volt az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központi helyszíne idén. A nemzeti összetartozást erősítő kultúra napi program fókuszában ebben az esztendőben a nemzetiségek álltak.

Csokimámorban fog úszni Pécs

2018.01.21

Immár hatodik alkalommal teszi édesebbé a szürke téli napokat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amely február 3–4. között zajlik a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épületében.

Új gyártócsarnokot épít a pécsi Rovitex Hungária Kft.

2018.01.20

Csaknem félmilliárd forintos beruházással új, 600 négyzetméteres csarnokot épít pécsi telephelyén a textilgyártással foglalkozó Rovitex Hungária Kft. - tájékoztatott a vállalat.

Január elsejétől megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál

2018.01.19

A kormány 2018 január elsejétől megszüntette a földgázszolgáltatás területén a műszaki biztonsági felülvizsgálatot a könnyű közmű programban, helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit mérik fel a hétvégén

2018.01.18

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagolytelelőhely-felmérést hirdet a lakosság számára, akik péntektől hétfőig küldhetik el megfigyeléseiket az egyesületnek.

Együttműködési megállapodást írt alá a PTE és a fehérvári kórház

2018.01.18

Olyan központot hoznak létre a fehérvári kórházban, amely a beteggyógyítás 21. századi lehetőségeit biztosítja. Kezdetben a gasztroenterológia kerül fókuszba.

A januári számlákban már megjelenik az internet áfájának csökkentése

2018.01.17

Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az internet-szolgáltatás áfája, a csökkentés az internetszolgáltatók januári számláiban jelenik meg, az áfa módosításával arányosan az előfizetési díjak is csökkentek.

Százmilliós beruházással felújított épületbe költözik a mohácsi védőnői szolgálat

2018.01.26

A korábbinál nagyobb területű, 100 millió forintos beruházással felújított telephelyen működhet tovább tavasztól a mohácsi védőnői szolgálat.

Közlekedésigazgatási szakmai napot tartottak Pécsett

2018.01.25

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2018. január 15. napján szakmai napot tartott a járási hivatalok vezetői és ügyintézői részére.

Magyarország aktív szereplője a digitális átállásnak

2018.01.25

A magasabb ütemű gazdasági növekedés elérésének kulcsa a digitális átalakulás és a versenyképesség javítása – jelentette ki Varga Mihály a II. Regionális Digitális Csúcstalálkozón.

Nyilvánosságra hozták a keresztféléves képzések ponthatárait

2018.01.24

Nyilvánosságra hozták szerdán a www.felvi.hu oldalon a keresztféléves képzés ponthatárait.

Az év végére elkészülhet a 28 hektáros magyarszéki záportározó

2018.01.23

A tervek szerint az év végére elkészül a Baranya megyei Magyarszéknél épülő, 28 hektár állandó vízfelületű, elsősorban árvízvédelmi célú záportározó - tudatta kedden a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Márciustól kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek

2018.01.23

Az új 1000 forintos bankjegyek március 1-től kerülnek forgalomba, a bankjegyek régi változataival 2018. október 31-ig lehet fizetni - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden a honlapján.

Hosszabb ideig kalandozhatunk a kishalászok világában

2018.01.22

Karó közt a potyka – e címet viseli az a kishalászok életmódját bemutató tárlat, amely már tavaly szeptember óta fogadja az érdeklődőket a JPM Természettudományi Múzeumban.

Programot indít az idősek füstmérgezésének megelőzéséért a polgárőrség

2018.01.22

Füstölő kémény elnevezéssel a fűtési szezonban országos programot indít a tanyákon élő idős emberek füstmérgezésének és kihűlésének megelőzése érdekében az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) - tájékoztatta az OPSZ sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

Rekordforgalom volt a használt autók magyarországi piacán tavaly

2018.01.21

Rekordforgalom volt tavaly a magyarországi használtautó-piacon, ahol változatlan a 10 évnél idősebb kocsik túlsúlyának kedvezőtlen trendje - ismerteti a használt autók kereskedelmével foglakozó Das Weltauto az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az elhurcolt és elűzött magyarországi németekre emlékeztek Bólyban

2018.01.20

Alig több mint hét évtizeddel ezelőtt, a második világháború utolsó hónapjaiban magyarországi németek tízezreit deportálták kényszermunkára a Szovjetunióba, 1946 januárjától 1948 nyaráig pedig a teljes vagyonuktól megfosztva mintegy 200.000 hazai németet telepítettek ki Németországba.

A magyar kultúra napja - Programok Baranya megyében

2018.01.19

Pécsett a többi között az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központi rendezvényével, Komlón pedig szinte egész héten át tartó programokkal ünneplik a magyar kultúra napját.

Talpra, magyar építőipar!

2018.01.19

Miért és hogyan nőhet a többszörösére a hazai építőipar az elkövetkező évtizedekben? Miért jobb, ha fenyegetés helyett lehetőségként tekintünk a digitalizációra, ha már úgyis elkerülhetetlen? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk választ a Magyar Építők legújabb magazinjában.

Magyarország ismét reprezentatív standdal jelenik meg a berlini Nemzetközi Zöld Héten

2018.01.18

A tavalyi partnerországi megjelenés után az idén is reprezentatív nemzeti standdal vesz részt Magyarország Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW) kiállításon, a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán, amely pénteken nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón

2018.01.18

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. Az elektronikus időpontfoglalás amellett, hogy gyorsabb, a hibalehetőséget is csökkenti.

Megújították az együttműködési megállapodást Baranya megyével

2018.01.16

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Évek óta jól működik a közös munka a két szervezet között, a jövőben is folytatják a közös gyakorlatok és továbbképzések szervezését.