2024.04.16, Kedd

Pécs idén is kedvelt úti cél lesz pünkösdkor

mti

2017.06.02. 13:41

Az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint a legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt a pünkösdi hosszú hétvégén.

Az MTI-nek csütörtökön küldött online kutatás szerint a pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást, ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek programjukról.

Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnék kihozni a hétvégét. Az otthonmaradók egytizede munkával tölti a júniusi hosszú hétvégét.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben autóval utaznak, ezt követi a vonat és a busz.

A válaszadók fele egyáltalán nem figyeli a hosszú hétvégéket. Egy-egy szabadnappal is mindössze a megkérdezettek egyharmada szokta megtoldani. (Jövőre kilenc hosszú hétvége lesz.)

A Szállás.hu adatai szerint 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a pünkösdi hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest. Az útra kelők többsége Siófokon, Egerben és Szegeden tölti a hosszú hétvégét, sokan utaznak Budapestre és Hajdúszoboszlóra is.

A legtöbben vendégházban vagy apartmanban töltik az elővakációt, és ötből egy vendég SZÉP-kártyával rendezi a számlát - a Szállás.hu felmérése szerint. A magyarok átlagosan 2 napot fordítanak a felüdülésre, és egy szállásfoglalásra átlagosan 40 ezer forintot költenek.

 

Forrás: mti

PécsGazdaságturizmuspünkösdfelmérés