2024.03.29, Péntek
Talajvizsgálati szolgáltatást nyújt tagjainak a NAK
pexels.com/illusztráció

Talajvizsgálati szolgáltatást nyújt tagjainak a NAK

MTI

2018.02.01. 13:15

Laboratóriumi talajvizsgálatot is kínál szolgáltatásként tagjainak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Kaposvári Egyetem (KE) közreműködésével.

Győrffy Balázs az erről szóló együttműködési megállapodás aláírásakor beszámolt arról, hogy a szolgáltatás kísérleti jelleggel Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében indul el a NAK Nonprofit Kft.-n keresztül. A szolgáltatást a KE akkreditált talajtani laboratóriuma támogatja.

Kiemelte, a köztestület és az egyetem megállapodása lehetővé teszi, hogy a megrendelők versenyképes áron, a talajvizsgálati piacon átlagosnak számító 60 napos határidő helyet 30 napon belül eredményt kapjanak.

A talajvizsgálat a falugazdászokon keresztül vehető igénybe, a NAK a kísérleti időszakot követően dönt a szolgáltatás más megyékre való kiterjesztéséről, ehhez keresik az egyetemhez hasonlóan kedvező feltételeket biztosító laboratóriumokat - tette hozzá.

Tossenberger János, a KE kutatásfejlesztési és innovációs rektor-helyettese hangsúlyozta:

az egyetem fontosnak tartja, hogy szakemberei tudását, eszközeit felajánlja az ilyen kezdeményezésekhez.  A talajvizsgálatokat azért tudják elvégezni, mert az oktató- és kutatómunka nem köti le a teljes kapacitásukat.

GazdaságNemzeti Agrárgazdasági KamaratalajvizsgálatKaposvári Egyetem