2024.03.28, Csütörtök

További bővítést tervez a pécsi Hauni Hungária Kft.

MTI

2018.02.01. 14:34

Szeptember óta százzal növelte munkatársai létszámát a dohányipari gépgyártással foglalkozó pécsi Hauni Hungária Gépgyártó Kft.; a vállalat az év végéig legalább száz új ember felvételét tervezi.

A hamburgi székhelyű Hauni Maschinenbau GmbH leányvállalataként 1994 óta a baranyai megyeszékhelyen működő cég MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a társaság jelenleg már 1250 embert foglalkoztat.

A foglalkoztatottak száma 2017-ben több mint 20 százalékkal emelkedett, a munkatársak bére átlagosan a tavalyi 10 százalékos emelés után idén újabb 11 százalékkal nő.

A Hauni Hungaria Baranya harmadik legnagyobb árbevétellel rendelkező cége, évek óta Pécs legnagyobb adófizetője. A vállalat tavaly sikeres évet zárt, termékei minden kontinensen keresettek - derült az összegzésükből.

A világpiacon megnövekedett vásárlói igényeket a német anyavállalat a csúcsminőségű berendezéseket készítő pécsi gyárban, magyar munkavállalók szakértelmének segítségével tudja kielégíteni.

Az idei évre további bővülést tervez a cégvezetés: legalább száz új munkatárs, elsősorban fémipari és villamosipari tapasztalatokkal rendelkező szakember felvételét tervezik az év végéig.

A Hauni több mint 20 országban van jelen. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint Magyarországon a vállalat 2016-ban 90,3 millió euró árbevételt és 5,1 millió euró adózott eredményt ért el, egy évvel korábban pedig 90,8 millió euró árbevétel mellett 3,8 millió euró volt a nyeresége.

PécsGazdaságlétszámbővítésHauni Hungária Kft.