2024.04.18, Csütörtök
Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik a harkányi fürdő
pixabay - illusztráció

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik a harkányi fürdő

magyarepitok.hu

2019.12.09. 16:16

A beruházás keretében egy új mediterrán és hullámmedencét építenek a strand területén, továbbá ételudvart és öltözőket alakítanak ki.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő területén több fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben, melyekhez már keresik a tervezőt – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházásban a tervek szerint egy mediterrán és egy hullámmedence, valamint egy ételudvar és öltözők kialakítása fog megvalósulni.

A hullámmedencét 1000 négyzetméteres alapterülettel hozzák majd létre a strand területén, a létesítmény kizárólag a nyári szezonban üzemel majd. A medence forgatott vizű, táskás víznyelőkkel és fenék befúvókkal készül el, a vízfelület hullámzását pedig négy gépészeti berendezés fogja végezni.

Szintén a strandrész területén épül meg az új mediterrán medence, amely a hullámmedence duplája, tehát 2000 négyzetméter nagyságú vízfelület lesz. A gépház tetején mindkét medence esetében büfé és koktélbár kerül kialakítása napozóterasszal.


Négy melegkonyhás vendéglátóhely épül

A strandfürdő területén jelenleg üzemelő ételudvart az elavultsága miatt lebontják. A lebontott épület közelében, a strandfürdő északi oldalán készül el a mai követelményeknek megfelelő új, több mint 860 négyzetméteres ételudvar. A létesítmény kizárólag a nyári szezonban üzemel majd. Az ételudvarban négy melegkonyhás vendéglátóhely fog működni, melyek egy közös fogyasztótérre nyílnak. A vendéglátóhelyek önálló személyzeti szociális helyiségekkel rendelkeznek majd, a vendégek részére pedig vizesblokk létesül.

A strandfürdő területén ezen felül mintegy 640 négyzetméteres új öltöző és szociális épület készül a vendégek részére. A blokk a leendő hullámmedence térségében, annak építészeti megoldásait felhasználva kerül elhelyezésre. Az épületben öltözők, azokhoz szükséges zuhanyzók és illemhelyek létesülnek. Az öltözőkben 600 darab szekrényt, valamint megfelelő mennyiségű öltözőkabint és átöltöző teret helyeznek majd el. A női és férfi vizesblokkokat 150-150 fő kiszolgálására méretezik.


Folyamatosak a fejlesztések a fürdő területén

A harkányi gyógyfürdő újjávarázsolt épületét idén májusban adták át,  a közelmúltban pedig újabb fejlesztés vette kezdetét a fürdőnél: a II. számú épület alakul át és bővül ki egy új medencecsarnokkal. A munkálatokat nettó 1,69 milliárd forintos költséggel a VivaPalazzo Zrt. vállalta el. A projekt részeként egy általános és egy fiataloknak szánt kaland-élménymedence,a nagyobb belmagasságú részen pedig egy pihenő-galéria és beltéri csőcsúszda is készül.

Emellett többek között egy új, 350 négyzetméteres kültéri medence is elkészült, melyet kiúszóval közelíthetnek majd a vendégek.

GazdaságturizmusHarkánygyógyfürdőkfürdőfejlesztés