2024.03.28, Csütörtök

Felújítják a pécsi orvostanhallgatók kollégiumát

magyarepitok.hu

2017.10.30. 11:19

A pécsi egyetem mintegy 400 hallgatóját elszállásoló intézmény korszerűsítését 535 millió forintból végzik el.

Kollégiumot újítanak fel Pécsett a Modern Városok Program keretében - derül ki a közbeszerzés adataiból. A Pécsi Tudományegyetem Balassa Kollégiumát mintegy 535 millió forintból korszerűsíti a fővárosi Angkor Bau Kivitelező Kft. a Modern Városok Program keretében, melyben a pécsi egyetem mintegy 24 milliárd forintos állami támogatásban részesül.

Többek között az orvosi kar is új épülettel gazdagodik és a jelenlegi elméleti tömböt is felújítják, illetve az informatikai kar is új műszaki laborépületet kap. Ezen felül a bölcsészettudományi kar fejlesztésébe is beruháznak mintegy félmilliárd forintot szintén hasonló finanszírozási háttérrel.

 

A Balassa Kollégium (pte.hu)

 

Közel 50 éves létesítményt modernizálnak

A most induló beruházásban a Jakabhegyi úton található Balassa kollégium átfogó modernizáción megy keresztül. Ennek során az 5700 négyzetméteres, illetve 403 férőhelyes épület belső tereit teljesen felújítják, a 15 vendégszobát is a kor elvárásainak megfelelő színvonalúvá alakítják át és a tűzvédelmi rendszert is korszerűsítik. A kétszemélyes hallgatói szobákban a fűtést, a víz-csatorna rendszereket, az elektromos berendezéseket, a burkolatot, valaminta bútorokat is lecserélik.

A 9 szintes Balassa kollégium 1972-ben épült, legnagyobb részben az orvostudományi kar hallgatói laknak benne.

Pécsépítőipari cégekHelyi hírekPécsi Tudományegyetemoktatási beruházáskollégiumfejlesztésAngkor Bau Kft.