2024.03.28, Csütörtök
Negyedik alkalommal tartanak tűzoltótábort Baranyában
Illusztráció (bonaventuratabor.hu)

Negyedik alkalommal tartanak tűzoltótábort Baranyában

kormanyhivatal.hu

2019.08.24. 08:59

A megyei Kormányhivatal támogatásával immár negyedszerre szervez tűzoltótábort gyermekeknek a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltséggel, a honvédséggel, a rendőrséggel és a mentőállomással együttműködve.

A 2019. augusztus 21-29 között megvalósuló sátortábor helyszíne a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltség és a tűzoltólaktanya területe, ahol a tíz és tizennyolc év közötti fiatalok megismerkedhetnek többek között a tűzoltók életével, a beavatkozások során használt járműveikkel, eszközeikkel, de a rendőrség, honvédség és a mentőszolgálat is bemutatja munkáját a foglalkozásokon.

A résztvevők részére a tűzoltók tartanak alaki foglalkozásokat, gyakorolni fogják az alapszerelést, a füstből mentést és a kötélkötéseket is. Nem marad ki a programból a tálcatűz oltása, az alpintechnika és a víz alatti búvárfeladatok teljesítése sem.

Az Egyesület által szervezett programok megvalósításához a Baranya Megyei Kormányhivatal is hozzájárult. Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott és Salamon Balázs siklósi járási hivatalvezető meglátogatták a táborozó gyerekeket.

Helyi hírektűzoltóságifjúsági tűzoltó táborBaranya megye