2024.04.19, Péntek
A 4iG Nyrt. többségi tulajdont szerez a Pécsen is jelen lévő INNOByte-csoportban
Illusztráció: pexels.com

A 4iG Nyrt. többségi tulajdont szerez a Pécsen is jelen lévő INNOByte-csoportban

MTI

2020.09.27. 14:07

Az INNObyte a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia, a tesztautomatizáció, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és az adatbázis megoldások specialistája.

A 4iG Nyrt. kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére, az ajánlatot az INNObyte tulajdonosai elfogadták. Az adásvételi megállapodást a felek október közepéig kötik meg, ezt követően a 4iG 70 százalékos tulajdont szerez az INNObyte Zrt.-ben - közölte a 4iG Nyrt. az MTI-vel.

Az INNObyte társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig a 447 millió forintot.

A 2014-ben budapesti székhellyel és pécsi fiókteleppel alapított társaság és leányvállalata közvetlen és közvetett módon csaknem 200 embert foglalkoztató innovatív szoftverfejlesztő vállalatcsoport.

Az akvizícióval a 4iG célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak bővítése. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a tőkepiaci társaság a Fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és a blockchain területén piacvezető státuszt szerezzen.

Az INNObyte a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia, tesztautomatizáció, mesterséges intelligencia-fejlesztés, az adatbázis megoldások specialistája. A vállalat megrendelései elsősorban

  • a telekommunikáció,
  • az autóipar,
  • az egészségügy,
  • az agrárinformatika,
  • közigazgatás, pénzügyi és banki informatika,
  • valamint az egyházi digitalizáció területéről származnak.

A társaság elsősorban piaci megrendelők - kis- és középvállalatok, illetve nagyvállalatok - igényeit szolgálja ki.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, árfolyama csütörtökön a nyitást követően 1,64 százalékkal, 620 forintra nőtt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 962 forint, a legalacsonyabb pedig 285,5 forint volt.

Helyi hírekPécs4iG Nyrt.vállalkozásmesterséges intelligencia