2024.04.19, Péntek
Illegális hulladéklerakó felszámolására adott be pályázatot a pécsi önkormányzat
Illusztráció (pixabay.com)

Illegális hulladéklerakó felszámolására adott be pályázatot a pécsi önkormányzat

MTI

2020.11.26. 10:22

A belváros peremén lévő egykori Zsolnay-labdarúgópályán évtizedek alatt felhalmozódott illegális szeméthegyet számolnák fel az országos programhoz kapcsolódva.

Húszmillió forintos támogatást kíván szerezni a pécsi önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán egy egykori labdarúgópályán található illegális hulladéklerakó felszámolásához - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A belváros peremén lévő egykori Zsolnay-labdarúgópályán évtizedek alatt felhalmozódott illegális szeméthegyet számolnák fel az országos programhoz kapcsolódva. Az önkormányzati tulajdonú ingatlanra az elmúlt tíz évben nagy mennyiségű beton-, illetve építési és bontási törmelék került, a hulladékkupacokat pedig átjárhatatlan bozót borította be.


Közegészségügyi kockázatot jelent a felhalmozott szemét

A területen felhalmozott szemét nem jelent kiemelt közegészségügyi kockázatot, de a belvároshoz közeli, a Zsolnay-negyed szomszédságában található ingatlanon indokolt az illegális lerakó felszámolása, amelyre ezzel a pályázattal nyílhat lehetőség.

Az előzetes felmérés alapján mintegy 3600 négyzetméteren lenne szükség a bozótirtásra, és csaknem 3000 köbméternyi, megközelítőleg 4500 tonnányi hulladékot kellene elszállítani a területről.

Ennek költsége meghaladja a 31 millió forintot, így sikeres pályázat esetén a pécsi önkormányzatnak 11 millió forintos önerőt kell biztosítania a természetet károsító hulladékhegy felszámolásához.

Helyi hírekPécshulladék