2024.04.19, Péntek
Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Pécs keleti részén
Illusztráció (pixabay.com)

Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Pécs keleti részén

MTI

2020.11.27. 09:52

A fél éven át tartó munkálatok során a vízfolyás két kilométer hosszúságú szakaszán rendezik a medret, eltávolítják a feltöltődéseket, megerősítik a partfalakat és hordalékfogót építenek.

Csaknem százötvenmillió forintból, uniós támogatással mintegy két kilométeres szakaszon korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Pécs keleti részén futó Lámpás-patak völgyében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A patak a csapadékvíz egyik fő befogadója a városrészben, ugyanakkor már nem képes teljes mértékben ellátni feladatát, mert feltöltődött, több helyen leszakadtak a partfalak, kidőltek a lakóotthonok kerítései, és kimosódott az alapozás.     

A még az előző városvezetés idején benyújtott pályázat célja, hogy a mindebből fakadó, évtizedek óta fennálló csapadékvíz-elvezetési problémát megoldja.

A fél éven át tartó munkálatok során a vízfolyás két kilométer hosszúságú szakaszán rendezik a medret, eltávolítják a feltöltődéseket, megerősítik a partfalakat és hordalékfogót építenek, továbbá egy negyven négyzetméter felületű víztározót is létesítenek.

Helyi hírekPécscsapadékelvezetéscsapadék