2024.03.28, Csütörtök
Félmilliárdos fejlesztés valósult meg Mohács leszakadó városrészében
Illusztráció: pexels.com

Félmilliárdos fejlesztés valósult meg Mohács leszakadó városrészében

MTI

2021.06.22. 09:42

A program keretében egyebek mellett 49 szociális bérlakást korszerűsítettek, közösségi épületet létesítettek, streetball-pályát építettek.

Csaknem ötven önkormányzati tulajdonú szociális bérlakást újítottak fel és közösségi épületet, sportpályát is létrehoztak egy félmilliárd forintos fejlesztés keretében Mohács Újváros nevű részén.

A város önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a három éve elindult, a közelmúltban befejezett projekt célja egy leszakadó, szegények lakta városrész fejlesztése, az ott lakók életkörülményeinek javítása és társadalmi beilleszkedésük segítése volt.

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatán elnyert, százszázalékos támogatású program keretében egyebek mellett 49 szociális bérlakást korszerűsítettek, közösségi épületet létesítettek, streetball-pályát építettek.

Megújították a környék zöldterületeit és a játszótereket is, valamint egyéb közterület-fejlesztési munkálatokat végeztek el és térfigyelő kamerarendszert telepítettek - közölték.

Helyi hírek MohácsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)lakásfelújítás