2024.04.20, Szombat

Csaknem négyezren hallgatták Placido Domingót Pécsett

hirado.hu, M5 Kulturális Híradó

2017.06.27. 16:41

30 év után újra magyar színpadon lépett fel operaszerepben Placido Domingo. A spanyol tenort ezúttal a Traviata című operában láthatták az érdeklődők Pécsett.

Csaknem 4000 ember köszöntötte vastapssal a Pécsi Expo Center szabadtéri színpadán Placido Domingot és az amerikai karmestert Eugene Kohn-t, aki a Pannon Filharmonikusok zenekarát vezényelte. Az együttes már nem először dolgozott együtt a világhírű spanyol tenorral.

„2008-ban és 2009-ben is dolgoztunk együtt, úgy érkezett meg Placido Domingom hogy a zenekarban ismerősöket üdvözölt”– mondta Horváth Zsolt, Pannon Filharmonikusok igazgatója.

Placido Domingo partnere Marina Rebeka szoprándíva volt, aki első alkalommal lépett fel Magyarországon. A mester nevével fémjelzett fesztiválon pedig a New York-i Metropolitan Opera művészeit is hallhatta a közönség.

„Óriási öröm számunkra, hogy megvalósulhatott ez a csodálatos operaprodukció Placido Domingo közreműködésével, hiszen a mester 30 évvel ezelőtt lépett fel Magyarországon utoljára opera szerepben.Valóban egy nagyszerű, remek szereposztás jött létre a mester irányításával” – fogalmazott Magony Andreas Zsolt főszervező.

Placido Domingo Giorgio Germont szerepében lépett színpadra. Alfredo a főszereplő édesapját alakította.

„A közönség csodálatos volt, az előadás remekül sikerült, a szervezői gárda munkája pedig külön dicséretet érdemel” – mondta Domingo.

A mester éjjel egy óráig osztotta az autogramokat. A tervek szerint jövőre ismét Pécs ad otthont a Placido Domingo Classics nemzetközi fesztiválnak.

 

Forrás: hirado.hu, M5 Kulturális Híradó

PécsKultúranemzetközi fesztiválPlácido DomingooperaTraviata