2024.03.29, Péntek

Pécsen is levetítik André Rieu maastrichti koncertjét

mti

2017.07.19. 14:45

Idén már 9 magyarországi helyszínen mutatják be André Rieu világhírű holland hegedűművész hagyományos júliusi maastrichti koncertjének felvételét.

Pécsen, Szolnokon és Szegeden július 22-én műholdas közvetítésen keresztül láthatja élőben a magyar közönség a világhírű holland hegedűművész háromórás koncertjét. Budapesten július 27-én a Pesti Vigadóban, 28-án a Puskin moziban, 29-én a csepeli Kultik Moziban, augusztus 4-én a Várkert Bazárban, szeptember 1-jén a Pólus moziban, míg július 28-án Szombathelyen vetítik felvéltelről André Rieu fellépését, amelyre a világ minden tájáról több tízezer rajongó érkezik Maastrichtba - közölte a Pannonia Entertainment az MTI-vel.

Mint írják, a legnépszerűbb keringőklasszikusokból, opera- és operettáriákból, musical- és filmzene-betétdalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított három órás műsort műholdas közvetítéssel juttatják el a vetítővásznakra. A szervezők évről évre egyre magasabb színvonalú rögzítési technikákat alkalmaznak, hogy a nézőknek hasonló koncertélményben legyen részük, mintha ott lennének a helyszínen. 

A közvetítés házigazdája Charlotte Hawkins, aki közvetlenül a koncert befejeztével egy rövid interjút készít André Rieu-vel, amit kizárólag a mozinézők láthatnak majd. A 2017-es koncert különlegessége, hogy idén ünnepli 30. születésnapját az Andre Rieu által alapított Johann Strauss Orchestra. 

A több mint 40 millió eladott albumot és DVD-t, számos nagy sikerű világturnét és budapesti koncertet maga mögött tudó, sokak által a Keringők királyának is nevezett André Rieu minden év júliusában nagyszabású koncertet ad szülővárosában, a középkori emlékeket őrző Maastrichtban. A koncerten állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra mellett nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek is közreműködnek, Rieu pedig igazi hangszer-ritkaságon, egy 1732-es Stradivari-hegedűn játszik. 

Tavaly hetven országból több mint nyolcvanezren utaztak Maastrichtba, hogy részt vegyenek az élő koncerten és világszerte további negyedmillió rajongó követte az eseményt a vetítéseken - írták.

 

Forrás: mti

PécsKultúrakoncertAndré Rieuhegedűművészműholdas közvetítés