2024.03.28, Csütörtök
A magyar kultúra napja - Programok Baranya megyében
Kalocsai Tomori Pál‎ - Facebook

A magyar kultúra napja - Programok Baranya megyében

MTI

2019.01.18. 16:20

Pécsett a többi között kiállításokkal, Komlón pedig egész héten át tartó programokkal ünneplik a magyar kultúra napját.

A Pécsi Kulturális Központban január 22-én, a magyar kultúra napján elsősorban családoknak szóló, ingyenesen látogatható kiállítás nyílik Ady Endre 100. címmel. Január 24-én a Csorba Győző Könyvtár Apáczai Csere János Fiókkönyvtárában rendezett ünnepség keretében Székely László költő-előadóművész zenél és olvas fel saját verseiből. Ugyanott a Zempléni László népdalfeldolgozásait bemutató műsor mellett Itt írtok ti - Írók-íróasztalok címmel huszonkét magyar írót munka közben bemutató tárlat is nyílik.

Komlón a Közösségek Háza szervezésében egy egész héten át tartó programsorozattal ünneplik a magyar kultúra napját. A Magyar kultúra hete - az intézmény honlapja szerint - szombat este kezdődik a Tunyogi Péter (1947-2008) emlékére rendezett koncerttel, amelyen a Cs.Í.T. együttes lép fel.

Kedden, a magyar kultúra napján a városi színházban elismeréseket ad át Polics József (Fidesz-KDNP) polgármester, majd helyi énekkarok adnak koncertet és bemutatják a Tóth Ferenc Liszt-díjas komlói zenetanár-karnagy előadássorozatából készített DVD-t is. Szerdán alsó tagozatos diákok számára rendeznek mesevetélkedőt, szombaton pedig a Sárarany zenekar tart lemezbemutató koncertet és táncházat.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

PécsKultúraBaranya megyekiállításA magyar kultúra napjaPécsi Kulturális Központ