2024.03.29, Péntek
Koncert, kiállítás a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválján
pixabay - illusztráció

Koncert, kiállítás a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválján

MTI

2019.03.22. 19:00

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválját március 28. és 30. között Pécsett; a programsorozat keretében jubileumi koncertet, kiállítást és famíves fesztivált is tartanak.

Kosztics István, a szervező Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület (CKKE) elnöke pénteken az MTI-nek elmondta: idén 30 éve, hogy megalapították szervezetüket, a jubileum alkamából az év során augusztus végén a Pécs-Baranyai Roma Nap keretében nemzetiségi folklórfesztivált, a szeptemberben huszonmhetedik alkalommal tartandó Cigány Kulturális Napok alatt pedig történeti konferenciát rendeznek.

A tavaszi fesztivál csütörtöki nyitónapján a Rácz Aladár Közösségi Házban Vázlatfüzetemből címmel grafikai kiállítás nyílik Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész legújabb rajzaiból.

A CKKE és a Pécsi Tudományegytem Művészeti Kara együttműködésének tíz esztendős évfordulója alkalmából húsz hallgató és két tanár műveiből nyílik jubileumi tárlat - ismertette Kosztics István.

Másnap a Zsolnay-negyedben működő Bóbita Bábszínházban tartják a szervezet születésnapi gálaműsorát, amelyen mások mellett fellép a mohácsi Dunakivje Tamburazenekar és Gáspár Kálmán, budapesti cimbalomművész.

A vasárnapi zárónapon Famíves Fesztivált rendeznek a Rácz Aladár Közösségi Házban, ahol Kosztics László faszobrász-művész tart majd kézműves bemutatót. Az esemény alatt cigány ételeket is lehet kóstolni.

KultúrakoncertkiállításZsolnay Kulturális NegyedBaranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválja