2024.04.25, Csütörtök
Baranya megyében is irtják a szúnyogokat
Pixabay.com

Baranya megyében is irtják a szúnyogokat

MTI.hu

2021.06.22. 15:56

Az alkalmazott szúnyogirtó szer csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérűekre, így emberre és háziállatokra nem jelent veszélyt.

Az elmúlt időszakban főként a folyóparti településeken jelentek meg tömegesen csípőszúnyogok. Az OKF tájékoztatása szerint héten a tervek szerint tizenegy megyében irtják a szakemberek a szúnyogokat.

A kezelésre használt gépjárművekkel a munkát a szúnyogok aktivitási időszakához igazodva, este 9-kor kezdik meg, vagyis a technológiát nem befolyásolja az érvényben lévő hőségriasztást.

A tervek szerint Budapesten a III., IV., X., XIII., XIV., XV., XXI., XXII. kerületben, a Balaton környéki településeken, Sopron környékén, a csornai régióban, néhány Dráva menti településen, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Somogy, Veszprém és Zala megye több településén irtanak. Az alkalmazott szúnyogirtó szert minimális mennyiségben juttatják ki, az csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérűekre, így emberre és háziállatokra nem jelent veszélyt

Országos hírekszúnyogirtásOKF