2024.04.26, Péntek
Több mint 2500 ügyfélnek segített már az Álláskereső Klub Baranyában
pixabay - illusztráció

Több mint 2500 ügyfélnek segített már az Álláskereső Klub Baranyában

kormanyhivatal.hu

2019.01.12. 15:44

Baranya megyében – a munkaügyi szervezet keretében – 1992 óta működik az Álláskereső Klub. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő klub és az ott alkalmazott módszer segítségével már 250 csoport, összesen 2500 álláskereső kapott új esélyt a munkaerőpiacon.

A Baranya Megyei Kormányhivatalban elérhető szolgáltatás három héten keresztül, napi hat órában ad lehetőséget intenzív álláskeresésre azoknak az ügyfeleknek, akik reális célokkal rendelkeznek és motiváltak abban, hogy akár azonnal munkát vállaljanak. Az álláskeresési technikákat fejlesztő tréningek lényege, hogy a klubtagokat megtanítják arra, hogyan mutathatják be jól a képességeiket, korábban megszerzett tapasztalataitak, azaz hogyan válhatnak a munkaadók szempontjából is vonzó, megbízható munkaerővé. A résztvevők emellett azt is elsajátíthatják, milyen módszerekkel térképezhetik fel hatékonyan a számukra elérhető és megfelelő álláslehetőségeket. Mindez hozzásegíti az álláskeresőket ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtalálják azt a munkahelyet, ahol sikeresen helyezkedhetnek el.

Az Álláskereső Klubban alkamazott módszer lényegében alig változott az elmúlt évtizedekben. Az eredményességét jól mutatja, hogy a tréning alatt, illetve annak elvégzését követően az elhelyezkedési arány – még a halmozottan hátrányos helyzetű ügyfelek esetében is – átlagosan 70-80 százalék körüli.  A gondosan kidolgozott módszertan mellett a klub sikere leginkább a közösség motivációs hatásában, valamint a szakmai segítségnyújtásban rejlik. Utóbbiért Bédi Gábor, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa felel, akinek a neve az elmúlt több mint 25 évben összefonódott az Álláskereső Klubbal.

AktuálisBaranya megyeÁlláskereső Klub