2024.04.19, Péntek
A pécsi állatkert újranyitását kéri a polgármestertől az egyik képviselő
Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos - Facebook - illusztráció

A pécsi állatkert újranyitását kéri a polgármestertől az egyik képviselő

MTI

2020.05.02. 20:19

A pécsi állatkert jövő hétvégétől való újranyitását kéri a baranyai megyeszékhely polgármesterétől az Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP pécsi városházi képviselőcsoportjának vezetője.

Mint azt Kővári János közösségi oldalán tett bejelentésében jelezte: a kijárási korlátozás jövő héttől enyhül, ezért felszólítja Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) polgármestert, hogy nyissák újra a veszélyhelyzet kihirdetése után bezárt, önkormányzati tulajdonban lévő pécsi állatkertet. Hozzátette: ez ügyben már egyeztetett az intézmény és a város vezetésével a megoldásról.

A képviselő bő egy héttel ezelőtt az állatkert igazgatójával, Siptár Dáviddal közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy adománygyűjtést indít a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások következtében anyagilag nehéz helyzetbe kerülő pécsi állatkert számára.

A mostani bejelentéséhez csatolt videoüzenetében beszámolt arról, hogy a kezdeményezéshez eddig több ezer pécsi csatlakozott pénzügyi és tárgyi felajánlásokkal, örökbefogadásokkal.

A 4,5 hektáron elterülő, több mint háromszáz faj csaknem másfélezer egyedét bemutató pécsi állatkertbe tavaly a vendégeket távol tartó esős időszakok és nyári forró napok ellenére is több mint 150 ezer látogató váltott jegyet, ami kiemelkedő eredmény volt a park történetében.

AktuálisPécsi ÁllatkertBaranya megyeújranyitás