2022.12.05, Hétfő
Milliárdos fejlesztések indulnak uniós forrásból Pécs déli ipari parkjában
Illusztráció: pixabay.com

Milliárdos fejlesztések indulnak uniós forrásból Pécs déli ipari parkjában

MTI

2022.09.29. 09:12

Egy bérbeadásra szánt, 2200 négyzetméteres üzemcsarnokot, hozzá pedig több mint 600 négyzetméternyi irodát, szociális blokkot építenek.

Üzemcsarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket - így egyebek mellett parkolóbővítést - hajtanak végre két, összesen több mint 1,2 milliárd forintos forrással járó európai uniós pályázat segítségével Pécs déli ipari parkjában.

A baranyai megyeszékhely önkormányzata keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a forrásokat még az előző városvezetés idején, 2018-ban nyerte el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből, de a munkálatok csak az elmúlt napokban indultak meg.

A beruházások részeként - csaknem 800 millió forintos támogatással - egy bérbeadásra szánt, 2200 négyzetméteres üzemcsarnokot, hozzá pedig több mint 600 négyzetméternyi irodát, szociális blokkot építenek. Az épület bővítésére is lesz lehetőség, kész tervek állnak a későbbi bérlő rendelkezésére.

A másik beruházás részeként - 430 millió forintos támogatás felhasználásával - az új csarnok közműbekötéseit végzik el, emellett infrastruktúrafejlesztést hajtanak végre, egyebek mellett egy negyven férőhelyes parkolót építenek meg - közölték.

Helyi hírekPécsipari parküzemépítésparkolók