2024.04.24, Szerda

Kultúra

Így fesztiváloztok Ti! - 11. Fishing on Orfű fesztivál

2018.06.21

Akik már jártak a Fishing on Orfű fesztiválon, pontosan tudják, hogy itt a koncertek fergetegesek, a helyszín gyönyörű, a hangulat barátságos és családias, és a napközbeni off-programok is a lehető legszínesebbek.

Mesék a csillagokról - kicsiknek tartanak előadást Pécsett

2018.06.16

Az előadás az 5–8 éves korosztálynak nyújt csillagászati ismereteket könnyed, játékos formában.

Múzeumok éjszakája - Csaknem 2 ezer program országszerte

2018.06.13

Országszerte mintegy 400 intézmény csaknem 2 ezer programmal várja a közönséget június 23-án, a Múzeumok éjszakáján - közölte Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tegnap megkezdődött a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó

2018.06.08

Megkezdődött csütörtökön a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A seregszemle a versenyprogram tizennégy előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 7. és 16. között a baranyai megyeszékhelyen.

Több mint 150 millió forintos támogatás a professzionális színház- és táncművészeti szervezeteknek

2018.06.07

A professzionális színház- és táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati úton összesen 155 millió forinttal támogatja - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Újra összecsapnak a habsburgokkal a magyar szabadságharcosok

2018.06.05

A Kiskunságon előre megkomponált, pirotechnikával és elképesztő gépparkkal megtámogatott interaktív csatajelenetekbe lehet belecsöppenni a hétvégén - a napóleoni koroktól a második világháborúig.

Celldömölki társulat nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

2018.06.03

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a vasárnap délutáni díjkiosztót követően az MTI-t.

Megkezdődött a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó

2018.06.01

Csütörtökön megkezdődött a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT), amelynek versenyprogramjában vasárnapig tizenegy produkció szerepel. A seregszemlét Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg a mecseki városban.

Háromdimenziós fényfestés és utcaszínház is lesz a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

2018.05.29

Háromdimenziós fényfestéssel, utcaszínházi előadásokkal és zsonglőrtalálkozóval készülnek a szervezők a június 28. és július 1. közötti pécsi Zsolnay Fényfesztiválra - mondta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) programigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Három koncerttel várja a közönséget a Püspökvári Zenés Esték Pécsett

2018.05.26

Három izgalmas, formabontó koncerttel és a pécsi püspökség miseboraival várja a közönséget júniusban, júliusban és augusztusban a Püspökvári Zenés Esték elnevezésű sorozat a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

Színes programokkal várják a látogatókat a Régészet napján Pécsett

2018.05.24

Izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM) - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

Több mint száz program a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

2018.05.14

Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatai június 28. és július 1. között.

Két egymást követő estén vezényli Kobajasi Kenicsiró a Pannon Filharmonikusokat Pécsett

2018.05.10

Kobajasi Kenicsiró világhírű japán dirigens május 16-án és 17-én, két egymást követő estén vezényli a Pannon Filharmonikusok zenekart (PFZ) a pécsi Kodály Központban.

Múzeumi majálist tartanak Pécsett

2018.05.07

Gazdag gyűjteményének bemutatására, a kiállításai iránti érdeklődés növelésére másodszor rendezi meg a Pécsi Múzeumi Majálist a Janus Pannonius Múzeum (JPM) május 12-én a baranyai megyeszékhelyen.

Világhírű magyar festők ritkán látható műveiből nyílik kiállítás Pécsett

2018.05.06

Világhírű 19. századi magyar képzőművészek ritkán látható alkotásait mutatja be a Janus Pannonius Múzeum (JPM) legújabb kiállítása, amelyet május 9-étől Pécsett, a Modern Magyar Képtárban tekinthet meg a nagyközönség.

Ibsen-előadása lett a legjobb a Pécsi Országos Színházi Találkozón

2018.06.17

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Rosmersholm című darabjának színpadra állítása lett a legjobb előadás a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait szombaton a fesztivált záró gálaesten adták át Pécsen, a Kodály Központban.

Rénszarvas bikával gazdagodott a pécsi állatkert

2018.06.14

Rénszarvas (Rangifer tarandus) bikával gazdagodott a pécsi állatkert; az nyolcéves egyednek hamarosan társa is érkezik - tájékoztatta csütörtökön az intézmény az MTI-t.

A londoniak szerint is javított helyezésén a PTE!

2018.06.10

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem, öt másik magyar intézménnyel.

Best of Ring - Wagner-gálát rendeznek Budapesten és Pécsett

2018.06.07

Richard Wagner a Nibelung gyűrűje című operatetralógiájának részleteiből összeállított gálaműsort tűz műsorra a Magyar Állami Operaház június 11-én a fővárosi Erkel Színházban, majd 13-án pécsi Kodály Központban - tájékoztatta a dalszínház szerdán az MTI-t.

Múzeumok éjszakája - Mintegy száz program lesz Pécsen, a rendezvény kiemelt helyszínén

2018.06.06

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el szerdán a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkció szerepel a Pécsi Nyári Színház műsorán

2018.06.04

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Két lemezt jelentettek meg Benjamin Schmiddel a pécsi Pannon Filharmonikusok

2018.06.02

Két lemezt jelentetett meg a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) rezidens szólistájuk, Benjamin Schmid osztrák hegedűművész közreműködésével - közölte az együttes az MTI-vel.

Pécsett koncertezik a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar

2018.05.31

Gustav Mahler kilencedik szimfóniáját adja elő a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar június 22-én a pécsi Kodály Központban - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

Másodszor rendezik meg a Dunamenti Halfesztivált Mohácson

2018.05.27

Második alkalommal rendezi meg július 21-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre Magyarország mellett idén Horvátországból és Szerbiából is várnak halfőző mestereket, csárdásokat, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

Tíz ígéretes muzsikusnövendék lép színpadra a Pannon Filharmonikusok zenekarral Pécsett

2018.05.25

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Mesterek és tanítványaik elnevezésű tehetségtámogató programjának keretében tíz ígéretes muzsikusnövendék lép színpadra szólistaként június 6-án a pécsi Kodály Központban - közölte az együttes pénteken az MTI-vel.

Háromnapos lesz a Műtárgyak Éjszakája

2018.05.23

Szakmai előadások, tárlatvezetések, műterem- és műhelylátogatások, értékbecslés és becsüsórák is várják az érdeklődőket sok más mellett június 7. és 9. között a Műtárgyak éjszakája programsorozaton Budapesten.

Nepomuki Szent János ünnepét tartják Mohácson a hétvégén

2018.05.14

Nepomuki Szent Jánosra, a vízen járók védőszentjére emlékeznek színes programokkal szombaton és vasárnap Mohácson: a Duna-parti város hajósai, halászai és az egykori vízimolnárok utódai máig ápolják a szent legendáját és őrzik a kultuszához kapcsolódó hagyományokat.

Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a jövő évadban a Pécsi Nemzeti Színház

2018.05.09

Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a 2018/2019-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ), köztük Friedrich Dürrenmatt A fizikusok című komédiáját és Jules Massenet operáját, a Manont is műsorra tűzik - mondta el a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Pécsett.

Több ezer érdeklődőt várnak az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék Rendezvénysorozatra

2018.05.07

Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án - közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.

A Pécsi Horvát Színházban mutatja be új előadását a Pécsi Balett

2018.05.04

A megújult Pécsi Horvát Színházban tartja Diamonds című, új előadásának bemutatóját a Pécsi Balett május 10-én.