2019.06.18, Kedd

Kultúra

Háromnapos lesz a Műtárgyak Éjszakája

2018.05.23

Szakmai előadások, tárlatvezetések, műterem- és műhelylátogatások, értékbecslés és becsüsórák is várják az érdeklődőket sok más mellett június 7. és 9. között a Műtárgyak éjszakája programsorozaton Budapesten.

Nepomuki Szent János ünnepét tartják Mohácson a hétvégén

2018.05.14

Nepomuki Szent Jánosra, a vízen járók védőszentjére emlékeznek színes programokkal szombaton és vasárnap Mohácson: a Duna-parti város hajósai, halászai és az egykori vízimolnárok utódai máig ápolják a szent legendáját és őrzik a kultuszához kapcsolódó hagyományokat.

Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a jövő évadban a Pécsi Nemzeti Színház

2018.05.09

Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a 2018/2019-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ), köztük Friedrich Dürrenmatt A fizikusok című komédiáját és Jules Massenet operáját, a Manont is műsorra tűzik - mondta el a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Pécsett.

Több ezer érdeklődőt várnak az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék Rendezvénysorozatra

2018.05.07

Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án - közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.

A Pécsi Horvát Színházban mutatja be új előadását a Pécsi Balett

2018.05.04

A megújult Pécsi Horvát Színházban tartja Diamonds című, új előadásának bemutatóját a Pécsi Balett május 10-én.

Pécsen rendezik a nemzetközi kínai nyelvi verseny elődöntőjét

2018.04.26

Pécs ad otthont pénteken a Chinese Bridge, azaz a Kínai Híd elnevezésű nemzetközi kínai nyelvi verseny egyetemi hallgatóknak hirdetett magyarországi elődöntőjének - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-t.

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay-negyedben

2018.04.24

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol május 1-jén harminckét étterem, cukrászda, borászat és kistermelő várja az ínyenceket.

A Hungária Nagycirkusz Pécsen

2018.04.23

Új műsorral, "Díjnyertesek a porondon" címmel ismét Pécsre látogat a Hungária Nagycirkusz.

Dzsesszműsorral érkezik Benjamin Schmid a pécsi Kodály Központba

2018.04.21

Benjamin Schmid osztrák hegedűművész ad dzsesszestet a Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) szólistájaként hétfőn a pécsi Kodály Központban.

Hatodszor rendezik meg a Pécsi Családi Színházi Fesztivált

2018.04.17

Tizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a hatodik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

Ránki Dezső lesz a Pannon Filharmonikusok vendége Pécsett

2018.04.04

Ránki Dezső kétszeres Kossuth-díjas pianista lesz a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) vendége, aki szólistaként Bartók Béla második zongoraversenyét adja elő az együttessel április 12-én a pécsi Kodály Központban.

Ezerötszáz hímes tojásból formáz keresztet egy pécsi népi iparművész a Mátyás-templomban

2018.03.31

Több mint ezerötszáz - saját készítésű - hímes tojásból formáz keresztet Mosonyi Éva pécsi népi iparművész a fővárosi Mátyás-templomban. Az attrakciót hétfőtől egy héten át láthatja a nagyközönség a templom Szent Kereszt kápolnájában.

Mintegy száz fellépő lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

2018.03.29

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció - köztük a belga Lost Frenquencies, a Tankcsapda, a 30Y, a Vad Fruttik és a Punnany Massif koncertje - lesz látható az április 27. és 29. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN).

Már lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál mapping versenyére

2018.03.28

Már lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójára, a Zsolnay Light Art nemzetközi mapping versenyre, amelyen a pécsi székesegyház homlokzatára kell háromdimenziós épületvetítést tervezni.

A kultúrának a családok megerősítésében játszott szerepét bemutató konferenciát rendeztek Pécsett

2018.03.23

Mandulavirág Kulturális Konferencia címmel a kultúrának a családok megerősítésében játszott szerepét bemutató tanácskozást rendeztek pénteken Pécsett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkárságának szervezésében.

Több mint száz program a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

2018.05.14

Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatai június 28. és július 1. között.

Két egymást követő estén vezényli Kobajasi Kenicsiró a Pannon Filharmonikusokat Pécsett

2018.05.10

Kobajasi Kenicsiró világhírű japán dirigens május 16-án és 17-én, két egymást követő estén vezényli a Pannon Filharmonikusok zenekart (PFZ) a pécsi Kodály Központban.

Múzeumi majálist tartanak Pécsett

2018.05.07

Gazdag gyűjteményének bemutatására, a kiállításai iránti érdeklődés növelésére másodszor rendezi meg a Pécsi Múzeumi Majálist a Janus Pannonius Múzeum (JPM) május 12-én a baranyai megyeszékhelyen.

Világhírű magyar festők ritkán látható műveiből nyílik kiállítás Pécsett

2018.05.06

Világhírű 19. századi magyar képzőművészek ritkán látható alkotásait mutatja be a Janus Pannonius Múzeum (JPM) legújabb kiállítása, amelyet május 9-étől Pécsett, a Modern Magyar Képtárban tekinthet meg a nagyközönség.

Baranyai műemléki felújítások kaptak díjat

2018.04.28

A műemléki világnapon, április 18-án, Szentendre városában adták át az idei évben az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága által kiemelkedőnek ítélt műemléki felújításokat elismerő díjakat. A kiosztott három díjból kettő Baranyába került.

Először tart közös táncestet a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes

2018.04.25

Először tart közös táncestet a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes, amelyre május 14-én kerül sor a pécsi Kodály Központban.

Ravel és Grieg művei szólnak a Pannon Filharmonikusok pécsi bérletzáró hangversenyén

2018.04.24

Edvard Grieg Holberg-szvitje és g-moll vonósnégyese, valamint Maurice Ravel G-dúr zongoraversenye csendül fel a Pannon Filharmonikusok (PFZ) Pannonicum-sorozatának május 5-i, a pécsi Kodály Központban sorra kerülő záró koncertjén.

Jó ember-díj - Szabó Pált tüntették ki idén Pécsváradon

2018.04.22

Szabó Pál vagy, ahogy még ismerik, Szasó kapta az idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést vasárnap adták át Pécsváradon.

Átadták a felújított és kibővített Pécsi Horvát Színházat

2018.04.19

Átadták csütörtökön a Pécsi Horvát Színház felújított és kibővített épületét. Az intézményt Nina Obuljen Korzinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel.

Titánium-évadot hirdetett pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar

2018.04.11

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Titánium-évadot hirdetett a 2018/2019-es művészeti idényre - közölte a pécsi Kodály Központ rezidens zenekara szerdán az MTI-vel, az együttes pécsi sorozataira csütörtöktől vásárolhatóak meg a bérletek.

Nemzetközi portugieserszemlét és borkóstolót tartanak Pécsen

2018.04.03

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 6-án és 7-én Pécsen, amelyen először kóstolhatják meg a borkedvelők a villányi borvidék új "közösségi bisztróborát".

Zsolnay-tojásokra licitáltak legtöbben a BÁV húsvéti aukcióján

2018.03.30

Zsolnay-tojásokra licitáltak legtöbben a BÁV húsvéti aukcióján, amelyen az alig háromcentis, tojásokat formázó Zsolnay-függők kikiáltási árukat megötszörözve keltek el - közölte a BÁV csütörtökön az MTI-vel.

Ma kezdődik a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválja

2018.03.28

Ma kezdődik a Baranyai Cigányok XX. Tavaszi Fesztiválja Pécsett; a kétnapos jubileumi programsorozat keretében koncertet, kiállítást és könyvbemutatót is tartanak.

Baranya megyei mesemondók is neveztek a Sebestyén Ádám székely mesemondó versenyere

2018.03.25

Szombaton kezdődött a Sebestyén Ádám nevét viselő és huszonegyedik alkalommal megrendezett székely mesemondó verseny a Bács-Kiskun megyei Vaskúton.

Már több mint ezeregyszázan kapnak művészjáradékot

2018.03.21

A művészjáradék folyósításának első hónapjában, márciusban több mint ezeregyszázan részesültek a juttatásban - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Titkársága az MTI-vel szerdán.