2024.09.30, Hétfő
Országszerte több mint száz programot rendeznek az Erdők Hetén
Képek: erdokhete.hu

Országszerte több mint száz programot rendeznek az Erdők Hetén

MTI

2024.09.30. 10:00

Országszerte több mint száz ingyenes szakmai és családi programmal várják az érdeklődőket az Erdők Hetén szeptember 30. és október 6. között - közölte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pénteken az MTI-vel.

Az 1997 óta megrendezett programsorozat célja, hogy megismertesse a nagyközönséggel a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét - írták a közleményben.

Az Erdők Hete programsorozatot az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák ismeretanyaga és erdőpedagógiai módszertana adja - idézték fel a közleményben.

A többnyire vidéki helyszíneken, erdei környezetben megrendezésre kerülő programok között vezetett túrák, sportversenyek, koncertek és hegyi kisvasutazások is szerepelnek.

 

 

Pályázat is indul óvodák és óvodapedagógusok számára

A közleményben felhívták a figyelmet a Hátizsákban az erdő elnevezésű programra, amely az óvodák és óvodapedagógusok számára jelent pályázati lehetőséget.

Célja, hogy a legkisebbek is megismerjék az erdei élet szépségeit. A tájékoztató szerint a pályázatra szeptember 30-tól lehet regisztrálni. A részletes program az erdokhete.hu oldalon olvasható, ahol az egyes eseményekkel kapcsolatos jelentkezési és egyéb részvételi információk is megtalálhatóak - áll a közleményben.

A 28. Erdők Hete központi rendezvénye október 1-jén a Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolában lesz. Ebből az alkalomból erdőpedagógiai továbbképzésére várják a pedagógusokat, erdészeket, környezeti nevelőket.

Országos hírekerdőtermészetErdők Hete