2024.07.15, Hétfő

film

Egész hétvégén magyar filmek lesznek műsoron a magyar film napja alkalmából

2021.04.30

Országos hírek

120 éve ezen a napon mutatták be az Uránia Tudományos Színházban az első magyar filmalkotást, A tánczot.

Bekerült a tíz Oscar-esélyes film közé az 'Akik maradtak'

2019.12.17

Kitekintő

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása februárban elnyerheti az arany szobrocskát.

Animációs alkotás nyerte a Hét Domb Filmfesztivál fődíját

2019.09.16

Helyi hírek

Az M. Tóth Géza rendezte Matches című animáció nyerte el a fődíjat és az azzal járó egymillió forintot a III. Hét Domb Filmfesztiválon - tájékoztatták a Baranya megyei Komlón tartott egyhetes rendezvény szervezői vasárnap az MTI-t.

Pozsgai Zsolt filmje fődíjas lett Kolkatában

2019.01.21

Kultúra

Pozsgai Zsolt mozija, a Megszállottak kapta a legjobb filmnek járó fődíjat az indiai kolkatai nemzetközi filmfesztiválon (Calcutta International Kult Film Festival).

Csaknem kétszáz filmet neveztek idén a komlói Hét Domb Filmfesztiválra

2018.07.09

Kultúra

Százkilencvenegy filmet neveztek a II. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg Komlón - közölte Magyar Ferenc fesztiváligazgató vasárnap az MTI-vel.

Idén ősszel Pécsett is megrendezik a Mozinet Filmnapokat

2017.09.17

A Cannes-i, a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából öt filmet, valamint további 12 alkotást lehet újra megtekinteni a Mozinet Filmnapokon a mozivásznon, közülük a Porto 35mm című szerelmesfilm valóban 35 milliméteres kópiáról pereg majd.

Pécsen láthatjuk először a szigetvári Szulejmán-kutatásról készült filmet

2017.04.14

A pécsi Apolló Moziban tartják csütörtökön a Szász István rendezésében elkészült, a Szigetvár melletti Szulejmán-sírkomplexum feltárását bemutató, mintegy félórás dokumentumfilm premierjét - közölte Pap Norbert, a feltárás vezetője, a film producere szerdán az MTI-vel.

A francia kultúra legjava idén Pécsen is bemutatkozik

2017.02.22

2017. március 1. és április 1. között tizenkét magyar város több mint húsz helyszínén mintegy ötven, a francia nyelvhez kapcsolódó programot kínál a Frankofón Filmnapok és Fesztivál. Ennek keretében Pécsen frankofón diákszínjátszó fesztivált rendeznek.

Portréfilm készül Hosszú Katinkáról

2020.02.04

Aktuális

Három alkotás készül a Nemzeti Filmintézet támogatásával: a Hosszú Katinkáról szóló portréfilm, Gauder Áron indián mesemotívumokból szőtt családi animációja és a trianoni magyar békedelegációról szóló dokumentum-játékfilm.

Megérkezett, és mostantól igazán magyar a Netflix!

2019.10.04

Aktuális

A világ legkedveltebb sorozatai és filmjei mostantól magyarul is elérhetők a Netflixen.

Pécsett is vetítik a BIDF Extra filmjeit

2019.04.13

Kultúra

Csütörtök óta több vidéki városban is vetítik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeit a BIDF Extra programsorozat keretében.

Ma kezdődik a Hét Domb Filmfesztivál Komlón

2018.09.03

Kultúra

Ma kezdődik Komlón a Hét Domb Filmfesztivál, amelynek hét napja alatt több mint száz filmet vetítenek a baranyai városban.

Pécsett rendezték a Parázs a szívnek című filmet

2017.11.13

Vámos Zoltán mentőorvos, altatóorvos, a koponyasérülések kutatója, oktató, dalszövegíró, rendező – nem feltétlenül ebben a sorrendben. Filmes munkái közül a Parázs a szívnek című az első nagyjátékfilmje.

Első alkalommal rendeznek nemzetközi filmfesztivált Komlón

2017.05.03

Hét Domb Filmfesztivál nevet viselő nemzetközi filmes seregszemlére szeptember 18. és 24. között kerül sor a baranyai városban.

Indul a filmes mustra: Pécsett is vetítenek

2017.02.25

Novák Emil, a Magyar Filmhét főszervezője szerint a hazai filmgyártás aranykorát éljük, valamint soha ennyi pénz nem volt a magyar filmiparban és az alkotások minősége is nemzetközi szintű.