2024.03.29, Péntek

Naponta több százan sportolhatnak a Pécsett épülő új csarnokban

MTI

2017.05.07. 13:03

A PVSK jövő év közepére 2000 négyzetméteres multifunkcionális sportcsarnokot építtet, ahol iskolások és a klub kosárlabdázói egyaránt edzési lehetőséghez jutnak majd.

Már júniusban megkezdődhet a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) több sportág művelésére alkalmas, 2000 négyzetméteres multifunkcionális munkacsarnokának építése – közölte a sportegyesület pénteken, miután aláírták a projekt kivitelezői szerződését. A PVSK Verseny utcai sporttelepére tervezett létesítmény építésére kiírt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte.

A projekt nettó 860 millió forintból valósul meg, ezt javarészt társasági adó-támogatásból (TAO), részben pedig pécsi önkormányzati forrásból tervezik finanszírozni. Az épületben több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

A klub jelezte: az építkezés a teljes szerződött összeg rendelkezésre állásakor kezdődik. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak; a sportolók leghamarabb 2018 közepén vehetik majd birtokba a csarnokot.

kép: bb1.hu

„A csarnokban naponta több százan sportolhatnak majd. A várossal kötött együttműködésünk eredményeként délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt” – közölte Czerpán István, a PVSK elnöke. „Az új létesítmény kiváltja az eddigi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét. Biztos vagyok abban, hogy méltó lesz a mintegy százéves PVSK-hoz, és hozzájárul a színvonalas szakmai munka folytatásához” – tette hozzá a sportvezető.

Galéria

sportberuházásokPécssportcsarnoképítőipari cégekAktuális